Live review: charismatische Rod Stewart feest in Ziggo Dome

Geschreven door op 19 mei 2016 om 15:06
Rod Stewart - Foto: Beth Walsh - Flickr (CC BY-NC-ND 2.0)

De 71-jarige rockicoon Rod Stewart staat niet alleen bekend vanwege zijn rauwe stem. De ‘laatste song and dance man’ barst van de energie en het charisma.

Entertainment

Rod Stewart Ziggo Dome - Fotograaf: Heleen Vos-bos

Rod Stewart Ziggo Dome – Fotograaf: Heleen Vos-bos

Rondom Amsterdam Bijlmer heerst er al om half 7 ’s avonds de nodige chaos. Honderden in-glitterkostuums-gehulde mannen en vrouwen lopen enigszins licht aangeschoten richting de ArenA, waar de Toppers diezelfde avond een show verzorgen. Op weg naar de Ziggo Dome begeven zich voornamelijk ouderen om hun jeugdheld (nogmaals) te zien.

Hoewel de show van de Toppers ongetwijfeld de focus legt op spektakel, zal blijken dat niemand in de Ziggo Dome ook maar iéts aan entertainment tekort komt.

Ervaring

Zelfs na al die jaren performen heeft Stewart vocaal vrijwel niets ingeleverd. Zijn stem en zijn persoonlijkheid zijn nog steeds zo rauw en sexy als altijd. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Brit bij opkomst slechts één keer glimlachend iets door de microfoon hoeft te zeggen, waarna het publiek in juichen uitbarst.

Toch berust Rod niet enkel op zijn ongekende charisma en legendarische stem: hier staat een man met decennia aan ervaring. Een ervaren entertainer die met de nodige grapjes en bewegingen moeiteloos een heel stadion inpakt.

Rod Stewart - Fotograaf: Heleen Vos-bos

Rod Stewart – Fotograaf: Heleen Vos-bos

Elementen

In het begin van de set is het geluid nog niet optimaal afgesteld, waardoor zangpartijen ietwat verloren raken in de mix. Niet dat dit afbreuk doet op de show; de meerderheid van de aanwezigen lijkt nog niet de focus te hebben gelegd op de muziek. Alle nodige elementen van entertainment komen namelijk in moordend tempo voorbij.

Rod danst op disco, schudt zijn heupen los tijdens zijn vroegste hitjes, hijst zijn broek zo nu en dan lachend op, schopt tientallen voetballen het publiek in en creëert uitzinnige meezingmomenten.

De nummers – die misschien soms op het randje van ‘fout’ staan – lenen zich hier perfect voor: de twee gevarieerde sets die gespeeld worden, staan vol van diverse muziekgenres en tempo’s.

Energie13271424_1764686923768305_1829645637_o

De pauze tussen de sets is niet enkel welkom voor de duizenden bezoekers die ongeveer dezelfde leeftijd delen als de Brit: het optreden vergt veel energie van de ervaren entertainer. Dit blijkt ook als Stewart zich een aantal keer een weg maakt naar de zijkant van het podium tijdens solostukken van de steengoede saxofonist en gitaristen.

Ondanks dit oogt Rod ontzettend energiek en bewijzen de grote tv-schermen bij het podium dat er geen jongere stand-in-Stewart de bühne is opgeklommen.

Een oude Rod in het vak

Rod Stewart toont aan nog steeds een artiest van wereldformaat te zijn. Een muzikant die de titel ‘rockicoon’ moeiteloos draagt.

Aanwezigen kregen een twee uur durende show vol entertainment, ervaring en energie voor de (kunst)kiezen, waarbij een ongekend charisma en een van ’s werelds mooiste stemmen blijvend imponeren.

[taq_review]

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Niel Verstegen

Voorliefde voor rock, van Ac/dc tot Zeppelin.
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
· · ·
Artikel Categorieën:
Concertverslagen · Featured · Nieuws · Reports en Reviews