Mundial Festival neemt je mee op een culturele wereldreis

Geschreven door op 1 mei 2015 om 17:39
festivals, Concert at SEA, Rock Werchter, Mundial festival, Festival concert publiek - Foto Eva Rinaldi (Flickr) (CC BY-SA 2.0)

Mundial Festival in Tilburg bezit geen grote commerciële handelingen in de line-up, maar een breed scala van talenten uit alle hoeken van onze aarde.

Mundial Festival zal op 27 en 28 juni 2015 plaatsvinden in Tilburg.

WAT IS MUNDIAL?

Mundial Festival is een jaarlijks muziekfestijn met een focus op verschillende wereldculturen. Ze proberen de muziekstijlen van over de hele wereld op één plek te laten samenkomen. Van Japanse Punk tot Malinese Ngoni pop, van Nederhop tot Israëlische surf. Naast concerten biedt het festival ook theater, dans en kinderactiviteiten aan. Daarmee is dit misschien wel het kleurrijkste festival van Nederland.

EDUCATIEVE FUNCTIE

Mundial is meer dan een festival. De organisatie wil bezoekers iets bijbrengen over muziekstijlen en culturen en het publiek hierdoor nieuwe dingen laten ontdekken. Ze werken daarnaast mee aan verbetering van het milieu en het uiteindelijke doel is om het festival compleet afvalvrij te maken. Bekijk hieronder de aftermovie van 2013.

YouTube player

LINE-UP

Op Mundial staan geen grote namen maar talent uit dorpse en stadse smeltkroezen van over de hele wereld. De muziek, de dansen, het (straat) theater en het circus laten je geloven even niet meer op Nederlandse bodem te staan. Je wordt overdonderd door een plotselinge wereldreis.

FEELGOOD MARKET

Behalve de (inter)nationale muziek, dans, theater, circus acts en lekker eten, is er ook een FeelGood Market. De Feelgood Market is een bruisende markt vol Design, Art, Fashion, Streekproducten, vintage, sieraden, lifestyle, kids stuff, (bio) Food en mooie, originele, eigenzinnige creaties van geïnspireerde ontwerpers, ambachtslieden en creatievelingen. Meestal aangeboden door de maker zelf.

Je kan zelf ook meedoen met een kraam of een stand.

OVERNACHTEN TIJDENS MUNDIAL

Er zijn verschillende opties om bij Mundial te komen en om er te overnachten. Het festival is lekker makkelijk bereikbaar. Het festivalterrein ligt namelijk pal achter het Centraal Station, ideaal! Je kunt ook je pyama en teddybeer inpakken en gewoon gezellig gaan logeren op de camping. Een andere optie is Couchsurfen. Met Couchsurfen ontmoet je vrienden die je nog nooit eerder hebt ontmoet. Deze vrienden bieden je een Tilburgse slaapplek aan bij hen thuis. Het is een goedkope en gezellige ervaring voor mensen die Tilburg van heel dichtbij willen meemaken.

TICKETS VOOR MUNIDAL FESTIVAL

Voor tickets kun je kijken op de website van Mundial of op deze site.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Festivals · Mundial Festival Nieuws · Nieuws