BN’ers starten tegenbeweging op de Nashville-verklaring

Geschreven door op 9 januari 2019 om 16:03
Pride Flag, Nashville-verklaring - Bron: Pixabay.com - Creative Commons license (CC0)

Nu de Nashville-verklaring is vertaald naar het Nederlands, wordt er massaal op gereageerd. Als alternatief op het document is er een ‘Liefdesverklaring’ opgesteld die al door menig BN’er is ondertekend. 

Tegenbeweging

De omstreden Nashville-verklaring, die onder meer is ondertekend door SGP voorzitter Van der Staaij, is massaal onderwerp van gesprek. Ook menig BN’er reageert op de verklaring en de keuze van de politicus. Dick van den Heuvel (schrijver), Allard Blom (vertaler) en Christian Seijkens (theaterproducent) zijn hierdoor een tegenbeweging gestart met ‘De Liefdesverklaring’. Deze is onder meer ondertekend door Glennis Grace, Vajen van den Bosch (musicalactrice) en Richard Groenendijk (cabaretier).

Reacties sociale media

Op sociale media worden massaal reacties geplaatst onder #saynotonashville. Ook Jamai, Claudia de Breij en Gordon uiten hun mening.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

Dat je het even weet!

Een bericht gedeeld door gordonheuckeroth (@gordonheuckeroth) op

 

De Nashville-verklaring

Begin 2019 werd de Nederlandse vertaling van de Nashville-verklaring gepubliceerd, ook wel het ‘homohaatmanifest’ genoemd. In het document staat geschreven dat ‘goede’ christenen homoseksualiteit altijd af moeten wijzen en dat genezing mogelijk is. Ook wordt er omschreven hoe zij om moeten gaan met het geloof en onder meer het huwelijk en seks. Tevens worden ook transgenderisme en polyamorie afgekeurd: ”God heeft het huwelijk bedoeld als een levenslange verbondsrelatie tussen één man en één vrouw.”

Aangifte tegen voorzitter SGP

Onder meer Kees van der Staaij, de fractievoorzitter van de SGP, heeft de Nashville-verklaring ondertekend: ”De SGP heeft er nooit een geheim van gemaakt te staan voor de Bijbelse noties over huwelijk, gezin en seksualiteit. In lijn daarmee heb ik aangegeven dat ik me kan vinden in de strekking van de Nashville-verklaring.” 

Operazangeres Francis van Broekhuizen, tevens ambassadeur van de ‘Gay Pride’, heeft aangifte gedaan tegen de voorzitter. Op NPO Radio 4 laat zij weten dat de verklaring weer oproept tot discriminatie van de ‘LGBT+ Community’: ”Ik voelde mij echt gekwetst en heel verdrietig. Je gaat terug in de tijd.”

 

Bron: rtlnieuws.nl, rtlboulevard.nl, lindanieuws.nl

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Sabine van Doornspeek, Redacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.