Tom Odell (van ‘Another Love’) wint Critics Choice Award

Geschreven door op 20 december 2012 om 15:37
Tom Odell - Foto: Smial (Wikimedia Commons, FAL or GFDL 1.2)

Een van de meest prestigieuze talentawards ter wereld, de ‘Brits Critics Choice Awards’ is dit jaar uitgereikt aan Tom Odell. De 22-jarige singer-songwriter brak onlangs door met ‘Another Love’.

De Brits Critics Choice Awards wordt jaarlijks uitgereikt aan het grote Britse talent en de winnaars daarvan hebben meestal een grote carrière voor de boeg. Eerder al werd de prijs gewonnen door Emeli Sandé (2012), Jessie J (2011), Ellie Goulding (2010), Florence And The Machine (2009) en Adele (2008).

Tom Odell brak onlangs door met het nummer ‘Another Love’ van zijn album ‘Songs Of Another Love’.  Naast zijn Critics Choice Awards is hij ook steeds in de race voor de BBC Sound of 2013 Award, een door de BBC georganiseerde talentaward.

Het kwam niet helemaal als een verrassing dat Tom Odell de prijs pakt, zo werd hij werd al eerder getipt door Lily Allen: “Ik heb hem een keer zien spelen en heb hem meteen laten tekenen voor mijn platenlabel”. Ze vervolgt: ” Ik ben meestal geen fan van singer-songwriters, maar toen ik hem live zag deed hij me denken aan David Bowie. Het is niet zeurend maar juist energiek. En hij ziet er ook nog eens goed uit!”

Tom Odell – Another Love

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
Artikel Categorieën:
Nieuws · Tom Odell Nieuws