Live Report: The Streets eindelijk terug in de Melkweg!

Geschreven door op 15 april 2018 om 14:35
The Streets in de Melkweg - Foto: René Rosierse (Artiesten Nieuws)

Op donderdag 12 april stonden The Streets na elf jaar weer in de Amsterdamse Melkweg. Artiesten Nieuws was erbij en doet verslag van een uitzinnige show!

Bloed kruipt waar het niet gaan kan

The Streets is het project van Mike Skinner, de Brit die hip hop, UK garage en rock op een unieke manier weet samen te laten komen. Tussen 2001 en 2011 brengt hij vijf albums uit en bouwt een trouwe schare fans op.

In 2011 besluit Mike zijn Streets op te heffen. Lang horen we nauwelijks meer iets van hem, tot er vorig jaar ineens nieuw materiaal online opduikt. Er wordt ook meteen besloten om weer te gaan toeren. Niet vreemd want in Mike’s biografie ‘The story of The Streets’ uit 2013 gaf hij al uitgebreid aan dat live optreden één van de mooiste dingen van het artiestenvak is.

Net zo fijn als Mike het vindt om te toeren, vinden zijn fans het om bij zijn optredens aanwezig te zijn. Getuige het feit dat dit optreden in de Melkweg binnen een uur uitverkocht was.

The Streets in de Melkweg - Foto: René Rosierse (Artiesten Nieuws)

The Streets in de Melkweg – Foto: René Rosierse (Artiesten Nieuws)

Melkweg is klaar voor The Streets

Als het dan eindelijk zover is dat de band het podium opkomt en de eerste tonen van ‘Turn the page’ inzet, zet het publiek ook direct in. Mike Skinner kan het podium onder luid gejuich betreden. Het publiek zal de rest van de avond alle nummers volledig meezingen.

The Streets mag dan een project van Mike zijn tijdens het maken van songs en albums, maar als het om live optredens gaat is The Streets een echte, zeer goed op elkaar ingespeelde, super strakke band.

Tijdens ‘Never went to church’ blijkt maar weer eens dat de merchandise stand niet voor niets aanwezig is. Het merendeel van het publiek heeft een Streets aansteker gekocht en de zaal is nu weer eens ouderwets gevuld met honderden vlammetjes.

The Streets in de Melkweg - Foto: René Rosierse (Artiesten Nieuws)

The Streets in de Melkweg – Foto: René Rosierse (Artiesten Nieuws)

Champagne en circle pits

Lang zal het optreden niet ordelijk verlopen. Mike heeft een aantal champagneflessen op het podium staan die gedurende de avond allemaal na flink schudden worden geopend en over het publiek worden uitgespoten. De Brit viert zo zijn overwinningen en het publiek is uitzinnig. Skinner doet daar nog regelmatig een schepje bovenop door het publiek steeds grotere circle pits te laten maken.

Als The Streets voor de toegift terugkomen is er ook nog plek voor nieuw werk als ‘Open the till’ en ‘Boys will be boys’. Uiteindelijk wordt de avond afgesloten met ‘Fit but you know it’. Hierbij krijgt Mike de mooiste en grootste cicle pit waar hij al de hele avond om vroeg en geeft zichzelf hierin dan ook helemaal over. Al crowdsurfend brengen de fans hem weer op het podium en komt de avond tot een prachtig einde in een dampende en met champagne doordrenkte Melkweg.

Nu de fans Mike hebben helpen herinneren hoe fijn live optredens zijn, kunnen we er hopelijk wel vanuit gaan dat we niet weer zolang zullen moeten wachten tot een volgende gelegenheid!

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.