Live Report: Orgelgeweld met Orgel Vreten in Paradiso Noord

Geschreven door op 3 april 2018 om 13:48
Orgel Vreten in Paradiso Noord. Auteur: Pieteke Dik (Artiesten Nieuws)

Afgelopen donderdag (29 maart) stond de vijfkoppige band Orgel Vreten in de Tolhuistuin in Amsterdam Noord. Deze clubtour hoort bij het nieuwe album ‘De man en zijn machine’ en er volgen nog shows in Zwolle, Alkmaar, Breda en Den Haag!  ArtiestenNieuws was erbij en doet verslag.

Publiek

Het publiek dat op deze show in Paradiso Noord afkwam was erg divers; mensen van rond de 20 tot mensen van 65. Dat Orgel Vreten zo’n divers publiek aantrekt is zeer begrijpelijk; de rockende orgelsound doet denken aan de jaren ’70 maar tegelijkertijd is het ontzettend vrolijke en dansbare muziek.

Tolhuistuin, we komen je HAAAALLLEEENN!!!

Een bericht gedeeld door Orgel Vreten (@orgelvreten) op

Showman

De twee Hammondorgels van Darius Timmer en Thijs Schrijnemakers staan pontificaal tegenover elkaar in het midden van het podium. Drummer Henri van den Berg rechts, bassist Jan Teertstra links en sousafonist/trombonist/zanger Arno Bakker rent rond of staat bovenop de Hammondorgels. Dat laatstgenoemde een showman is, wordt naarmate de avond vordert steeds duidelijker. Van de bassist uitdagen voor een muzikale battle bovenop de orgels, tot zingend het publiek inlopen: het gebeurt allemaal deze avond.

Dansen!

Zoals eerder genoemd is de muziek van Orgel Vreten ontzettend dansbaar en binnen no-time staat dan ook de hele zaal te swingen. Ook het enthousiast dansen van met name de bassist werkt aanstekelijk! Hoewel drummer en bassist elkaar nauwelijks kunnen zien vanaf hun plek op het podium, zetten ze de grooves samen ongekend strak neer. De energie spat van het podium af en de mannen van Orgel Vreten nemen de hele zaal mee in hun enthousiasme en bevlogenheid.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
· ·