Festival Report: Paaspop 2018: een koud weekend met een fantastische line-up!

Geschreven door op 3 april 2018 om 12:55
Paaspop Logo - Bron: Persbericht Paaspop

Afgelopen weekend vond Paaspop 2018 plaats en dus is het festivalseizoen weer begonnen! Ook dit jaar waren er veel topacts te zien op het Brabantse festival in Schijndel. Wij van ArtiestenNieuws waren erbij en zetten onze hoogtepunten van het weekend voor jou op een rijtje.

Paaspop 2018

In het weekend van vrijdag 30 maart tot en met 1 april was het weer zover: mensen reisden af naar het Brabantse plaatsje Schijndel voor Paaspop, de gezelligste start van hun festivalseizoen! Ondanks dat er dit weekend slecht weer werd verwacht, trok een recordaantal van maar liefst 81.000 festivalgangers naar de 43e editie van het evenement. Logisch natuurlijk, want zo’n gigantische en gevarieerde line-up laat je niet snel schieten. Artiesten van eigen bodem zoals Kensington, Guus Meeuwis en Miss Montreal betraden het podium op Paaspop, maar ook grote internationale acts als Nothing But Thieves, The Wombats, Bastille, rocklegende Iggy Pop en Anne-Marie waren te bewonderen op het driedaagse festival. Naast deze mega line-up waren er ook genoeg andere activiteiten om te checken op het festivalterrein: bijvoorbeeld het NK Stagediven in de Loco Royale, lasergamen, midgetgolfen en de Rollerskates Disco.

Camping

Maar liefst 11.000 bezoekers zijn dit weekend te vinden op de gezellige camping, waar het feesten voor en na het festival nog even doorging. Al vanaf vrijdagochtend kunnen mensen hier hun tentjes opzetten. Veel festivalgangers, jong en oud, komen met het openbaar vervoer naar het festival, sommigen ook op de fiets. Gelukkig is het tegen de weersverwachtingen in een zonnige dag en kunnen bezoekers zich relaxed klaarmaken voor het driedaagse festivalweekend dat hun te wachten staat. Op de camping is genoeg te doen. Je kunt opwarmen in een hottub, chillen in de bioscoop, en ’s avonds is er een kampvuur en live-muziek. Het is dan ook meer dan verdiend dat de camping ‘Paradise City’ wordt genoemd. Naast de ‘normale’ camping is er voor de liefhebbers van glamping ook een luxe resort, waar je in een tipi of kartonnen tent kunt overnachten.


Onze hoogtepunten

Met een zeer gevarieerde line-up van meer dan 200 artiesten is het niet te doen om alle artiesten te bekijken. Daarom hebben wij hier onze hoogtepunten van het festivalweekend op een rijtje gezet:

Vrijdag

De eerste dag van het festival is meteen al een mooie dag. Dat kan ook niet anders met artiesten als Anne-Marie, Broederliefde, VUUR, Wulf, EUT, Kraantje Pappie en Kensington op de planning:

Anne-Marie

Anne-Marie staat een dag na haar optreden in de Melkweg van 28 maart op het Schijndelse podium. De Britse zangeres geeft een optreden in mainstage Apollo. Op het podium geeft ze enorm veel energie. De tent is niet helemaal vol, maar de festivalbezoekers die aanwezig zijn genieten duidelijk van haar optreden. Natuurlijk is haar megahit ‘Ciao Adios’ te horen en zingt het publiek mee met ‘Rockabye’. De setlist wordt afgesloten met ‘Friends’, de track die Anne-Marie maakte in samenwerking met Marshmello.

Broederliefde

Het is officieel: Broederliefde zet de Apollo vrijdagavond op zijn kop. De mannen dansen erop los en nemen het publiek gemakkelijk met zich mee. Jong en oud publiek zingt mee met hits als ‘Jungle’ en ‘Officieel’. De rapformatie sluit deze knallende show af met hun track ‘Mi No Lob’.

Paaspop loves BLØF

De mannen van BLØF zorgen voor een op en top gevulde Apollo vrijdagavond. En terecht, wat een show zetten zij neer! Alle hits komen voorbij, inclusief hun meest recente knallerZoutelande. Het publiek weet alle bekende nummers mee te zingen, van ‘Alles Is Liefde’ tot ‘Omarm’: Paaspop houdt van BLØF!

Zaterdag

Zaterdag 31 maart is een heel regenachtige dag op Paaspop, maar geen festivalbezoeker wordt ervan weerhouden om er een feestje van te maken. Onder meer The Brahms, Ronnie Flex & Deuxperience, The Partysquad, Lil Kleine, Bastille en Walk The Moon spelen op deze festivaldag.

The Brahms

De Nederlandse indieband The Brahms speelt zaterdagmiddag in de Phoenix. Onlangs bracht de band het album ‘Me And My Damn Dreams’ uit. Natuurlijk spelen de bandleden nummers van deze plaat, zoals ‘Sleep’, ‘Beaches’ en ‘Stranger Now’. Ook spelen de mannen hun heerlijke hit ‘Golden’ en brengen zij een ode aan David Bowie met een cover van ‘Let’s Dance’.

Jeremy Loops

De Zuid-Afrikaanse muzikant Jeremy Loops en zijn band staan op zaterdag in de Phoenix. Hij speelt tijdens deze show nummers van zowel zijn debuutalbum als zijn onlangs uitgekomen plaat ‘Critical As Water’, die zeer goed werd ontvangen. Jeremy vraagt aan de mensen in het publiek of ze al eens een show van hem hebben bezocht. Wanneer het grootste deel antwoordt met “nee”, vindt de multi-instrumentalist dit geen probleem: hij helpt ons wel met meezingen. En of hij dit doet, hij laat het publiek moeiteloos zijn track ‘Gold’ meezingen. Ook ‘Sinner’, ‘The Shore’, ‘Waves’ en ‘Skinny Blues’ doen het goed. Als afsluiter speelt Jeremy zijn megahit ‘Down South’, die iedereen uit het publiek wel goed kent.

Bastille

De heerlijke festivalzaterdag wordt afgesloten met een knallend optreden van Bastille in de Apollo. De Britse band is ongekend populair op het festival. Fans verzamelen zich al uren van tevoren rondom het podium om een goede plaats te bemachtigen. Wanneer de mannen op het podium verschijnen en hun knaller ‘Send Them Off’ spelen gaat het publiek los. Tijdens ‘Flaws’ besluit frontman Dan Smith het publiek in te gaan, dit verloopt erg soepel en zorgt voor alleen maar meer enthousiasme bij de fans. Alle hits komen voorbij en de bandleden sluiten af met ‘Pompeii’.

Zondag

De laatste festivaldag is qua weer een grauwe dag, maar de line-up maakt veel goed! Iggy Pop, De Jeugd van Tegenwoordig, Nothing But Thieves en vele anderen spelen op deze dag. Dit zijn onze hoogtepunten van zondag 1 april.

Guus Meeuwis

Als echte Brabander kun je het optreden van Guus Meeuwis écht niet missen. Zo denken blijkbaar veel festivalgangers, want tot halverwege de show van Meeuwis staat er buiten een wachtrij omdat het te vol is in de tent. Gelukkig wordt er niet lang over de rij getreurd: de fans staan buiten al mee te zingen en te klappen met ‘Het Is Een Nacht’. Eenmaal in de tent was het een groot feest. Fans zingen en dansen mee met ‘Per Spoor’ en uiteraard ‘Brabant’. Het feest wordt afgesloten met ‘’t Dondert En ’t Bliksemt’.

James TW

De singer-songwriter James TW, bekend van zijn hit ‘When You Love Someone’ speelt zondagmiddag in de Phoenix. En wat is deze jonge artiest talentvol! Naast ontroerende nummers waar je hem eigenlijk van kent, speelt hij ook funky riffs en pianomelodieën, en dit staat hem goed!

Nothing But Thieves

Het optreden van Nothing But Thieves in Apollo is misschien wel één van de populairste acts van de zondag. Het publiek barst al direct los als de Britse band opent met hun knaller ‘I’m Not Made By Design’. Na enkele nummers doet frontman Conor Mason een praatje: “We love you, you know we love you”. Fans gaan los bij ‘Trip Switch’ en ‘Particles’. Tijdens ‘I Was Just A Kid’ roept Conor dat het publiek een moshpit moet vormen. Dit gebeurt dan ook hier en daar. Bij ‘If I Get High’ heeft het publiek een kleine inkakker en wordt er niet erg hard meegezongen. Gelukkig pakken de fans hun enthousiasme weer op bij de hit ‘Sorry’. Nothing But Thieves sluit af met ‘Amsterdam’, waarover zanger Conor Mason zegt: “This is for you”.

Uitkijken naar Paaspop 2019

Het was een heel fijn festivalweekend! Wij kijken al uit naar de editie van volgend jaar, die plaatsvindt van 19 tot en met 21 april 2019.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.