Jack Stratton beantwoordt vragen over nieuw album Mr. Finish Line

Geschreven door op 6 november 2017 om 14:59
Vulfpeck - Fotograaf Evan L Berent, (Wikimedia commons)

Op 7 November is het zover en komt het nieuwe album van Vulfpeck, ‘Mr. Finish Line’, uit! Bandlid Jack Stratton beantwoordde vragen over de nieuwe plaat.

Vulfpeck groepslid Jack Stratton over ‘Mr. Finish Line’

De tracklist van het album is al bekend en op woensdag 1 november hield Jack Stratton, ook wel ‘Mr Vulf’, een Q&A op Reddit. Artiesten Nieuws zette de belangrijkste onthullingen over ‘Mr. Finish Line‘ op een rijtje.

Bootsy Collins

Op het tiende en laatste nummer van de nieuwe plaat speelt funkpionier/bassist Bootsy Collins mee. Bootsy speelde in de jaren ‘70 met James Brown en is vooral bekend van Parliament-Funkadelic. Een grote naam dus, die op het aankomende Vulf-album meespeelt.

Bootsy mailde bandlid Joe Dart met de mededeling dat hij wilde samenwerken. Stratton geeft aan dat Collins zijn partij zelf thuis heeft ingespeeld en dat ze dus niet daadwerkelijk samen in de studio hebben gezeten.

Legendes op ‘Mr. Finish Line’

Naast Bootsy zijn er nog meer legendes op ‘Mr. Finish Line‘ te horen. David T. Walker, Michael Bland en James Gadson bijvoorbeeld.

Er wordt gevraagd of de samenwerkingen met de legendes anders zijn dan de sessies met de jongere muzikanten die naast Vulfpeck te horen zijn op de nieuwe plaat. Stratton geeft als voorbeeld dat  David T. Walker graag van bladmuziek speelt, mede omdat hij dat gewend is van de tijd dat hij sessies opnam met de Jackson 5.

‘Hero Town’

Op vrijdag 20 oktober kwam ‘Hero Town’, de derde single van het album, uit. Op de track speelt de 48-jarige drummer, Michael Bland, mee met Vulfpeck. Bland is voornamelijk bekend als deel van Prince zijn achtergrondband, ‘The New Power Generation’.

Jack vertelt dat de uitgebrachte versie van ‘Hero Town‘ slechts de derde take was!

YouTube player

Lees de Q&A zelf!

Meer lezen over hoe de saxofoon van Joey Dosik wordt opgenomen en gemixt? En de gitaar van Cory Wong? Of er een ‘It Gets Funkier IV‘ komt? Lees de hele Q&A hier terug.

Bron; Reddit

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Albumreleases · Artiesten · Nieuws · Vulfpeck Nieuws