De vijf grappigste pranks uitgehaald door artiesten

Geschreven door op 1 april 2019 om 18:06
Adele - Fotocredits: Kristopher Harris (Wikimedia Commons - CC BY 2.0)

Het is weer 1 april! Zoals elk jaar betekent dat een dosis flauwe grappen en nepnieuws. Ook de sterren doen hun best en proberen elk jaar weer hun fans voor de gek te houden. Bekijk hier de vijf grappigste pranks door artiesten.

De 5 grappigste pranks door artiesten

Het is 1 april en zoals elk jaar op deze dag staat het internet vol flauwe grappen en ongelooflijke verhalen. Bedrijven doen een poging hun klanten in de maling te nemen met nepproducten en ook de schoenvetergrap is anno 2019 nog niet uitgestorven. Ook de sterren houden van een grapje. Artiesten Nieuws zette de 5 beste pranks door artiesten op een rijtje.

5. Hanson brengt Slipknot covers uit

De drie broers Isaac, Taylor en Zac Hanson, bekend van de hit ‘MMMBop’, brengen een coveralbum uit met tracks van Slipknot. Dat is ten minste wat de heren hun fans wilden laten geloven. Op 1 april 2011 verscheen er opeens een mysterieuze video. Hierin is te zien hoe de band werkt aan een album vol covers van de Amerikaanse metalband. Hanson-drummer Zac verklaarde daarnaast zeer geïnspireerd te zijn door Slipknot. Het album bleek een grap van de drie mannen. Bekijk hieronder de video:

YouTube player

4. Björk nieuwe frontvrouw Led Zeppelin

In 2009, toen Led Zeppelin-frontman Robert Plant druk was met andere projecten, greep zangeres Björk haar kans om een grap uit te halen. Ze plaatste een statement op haar website waarin ze aankondigde de nieuwe frontvrouw van de band te zijn. Door het toetreden van de IJslandse artiest zou Led Zeppelin niet in de problemen komen met touren. Fans bleven achter in verwarring en vroegen zich af hoe een samenwerking tussen de twee acts zou klinken. Het bleek al gauw om een grap te gaan.


3. Coldplay neemt zwevend muziek op

Ook Coldplay bracht zijn fans in verwarring door een update te plaatsen op de officiële bandwebsite: “Good morning. It’s been announced today that Coldplay are to boldly go where no musicians have gone before, by recording in zero gravity”. In het bericht wordt uitgelegd dat de mannen met een Boeing 727 de lucht in gaan, die vervolgens snel afdaalt. Hierdoor ontstaat een periode van gewichtsloosheid. Het zou uniek zijn als het echt was.


2. John Mayer gaat undercover als beer

Een standaard meet and greet? Niet voor John Mayer! De zanger had tijd over voorafgaand aan zijn concert en besloot om verkleed als beer op zijn fans af te stappen. De singer-songwriter ging de parkeerplaats op met een megafoon en beledigde zichzelf. Hij kwam ermee weg omdat niemand hem herkende. Bekijk die video hieronder:

YouTube player

 


1. Adele wordt Adele-imitator

Adele onderging een dramatische transformatie om zich te kunnen voegen bij een groep Adele-imitators. Haar kin en neus werden bewerkt met make-up en ze kreeg een ander kapsel. De zangeres werkte samen met de BBC om op deze manier een groep imitators voor de gek te houden. Niemand had door dat Jenny, zoals Adele zichzelf noemde, de echte was. De fans hadden het pas door toen de artiest begon te zingen. Bekijk hier de video:

YouTube player

 

Bron: ShockHound, YouTube, Hot Topic, NME, coldplay.com, BBC

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Pien Jansen, Redacteur bij artiestennieuws.nl. Heeft een voorliefde voor het alternatieve genre en de jaren '80
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.