Latin Grammy Award voor Shakira

Geschreven door op 27 september 2011 om 15:29
Shakira - Fotocredits Mauricio Moreno (Flickr) (CC BY-NC-ND 2.0)

Shakira ontvangt een Latin Grammy Award dit jaar voor de zevende keer.

De latin zangeres krijgt de speciale award op 9 november tijdens het Latin Grammy Award Gala in Las Vegas officieel uitgereikt. Echter is nu al bekend gemaakt dat Shakira geëerd gaat worden met prijs Persoon van het Jaar. De overige awards worden de avond daarna (10 november) uitgereikt.

Het is de zevende keer dat de Colombiaanse zangeres een Latin Grammy award wint. Ze is dit jaar zelfs in drie categorieën genomineerd, onder andere voor het beste album. Met haar 34-jarige leeftijd is ze de jongste zangeres ooit die de Persoon van het Jaar prijs wint. Eerder wonnen onder meer Ricky Martin en Julio Iglesias deze prijs.

Shakira heeft laten weten dat ze zich erg vereerd voelt met de award. In 2002 brak de zangeres voor het eerst door met het nummer ‘Whenever, Wherever’. Sindsdien heeft ze verschillende Engelstalige en Spaanstalige albums uitgebracht met meerdere hits.

Sinds 2000 worden de Latin Grammy Awards uitgereikt aan artiesten die succesvol zijn in de Latijns-Amerikaanse muziekwereld.

Shakira – Whenever, Wherever

Foto: Bron Flickr from americanistadechiapas

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
·
Artikel Categorieën:
Artiesten · Nieuws · Shakira Nieuws