Top 10 allerleukste nummer-1-hits uit de zeroes

Geschreven door op 11 mei 2017 om 16:11
'naaktfoto's Britney Spears, Britney Spears - Fotocredits: Jen - Bron: Wikimedia Commons

Ben jij opgegroeid in de zeroes? Dan kun je deze grote hits van o.a. Britney, Shaggy, Shakira en The Ketchup Song ongetwijfeld meezingen.

Top 10 Zeroes hits

Speciaal voor jou heeft de redactie een zeroes top-10 samengesteld met (volgens ons) de allerleukste nummer-1-hits uit de uit de jaren 2000 tot en met 2009. Zijn we er eentje vergeten? Laat het ons weten in de comments!

10. Oops! I Did It Again – Britney Spears

‘Oops I Did It Again’ stond in het jaar 2000 maar liefst 17 weken op nummer één. Het nummer gaat over een vrouw die liefde als een spel ziet en met haar lover’s emoties speelt. Sinds ‘Oops I Did It Again’ heeft Britney 12 jaar lang geen echte hit meer gescoord. Gelukkig maakte ze in 2012 een comeback met ‘Scream & Shout’.

YouTube player

9. It Wasn’t Me – Shaggy

‘It Wasn’t Me’ gaat over een man die door zijn vriendin wordt betrapt tijdens het vreemdgaan. “Wat moet ik doen?” Vraagt hij aan zijn vriend, waarop deze de alom bekende woorden zegt: “Deny everything, It wasn’t me!”.  Het nummer kwam uit op 11 september 2000. 

Wist je trouwens al dat Shaggy in juni naar Amsterdam komt voor een concert in de Melkweg?

YouTube player

8. The Ketchup Song – Las Ketchup

In hun thuisland Spanje en daarbuiten scoorden de dames van Las Ketchup een enorme hit met ‘The Ketchup Song’. De track heeft in totaal op 13 landen in de hitlijsten gestaan. Veel mensen die dit nummer horen kunnen de verleiding niet weerstaan om het bijbehorende dansje even snel na te doen.

YouTube player

7. In The End- Linkin Park

‘In The End’ van Linkin Park stond in het jaar 2002 maar liefst 19 weken op nummer één. In het nummer zingt leadzanger Chester Bennington over zijn jeugd waarin hij veel pesterijen heeft moeten doorstaan.

YouTube player

6. Whenever, Wherever – Shakira

‘Whenever, Wherever’ was de grootste zeroes hitkraker van Shakira, tot 2006. Vanaf dat jaar haalde het nummer ‘Hips Don’t Lie’ de top.

YouTube player

5. Rehab – Amy Winehouse

‘Rehab’ van Amy Winehouse was een gigantische hit en is zelfs genomineerd voor een Grammy Award. In het autobiografische nummer zingt Amy over de ontwenningskliniek waar ze zich van haar vader moest laten opnemen. Het nummer werd uitgebracht op 23 oktober 2006.

YouTube player

4. Relax, Take It Easy – Mika

Mika zei ooit in een interview met The Sun Newspaper (op 2 februari 2007) dat hij altijd al een eigen dance nummer heeft wilde schrijven dat daarnaast ook laid back is. Het nummer ‘Relax (Take It Easy) ‘van Mika voldoet precies aan die omschrijving! De track kwam uit in juni 2006 uit en was direct een grote hit.

YouTube player

3. Pokerface – Lady Gaga

De superhit ‘Pokerface’ heeft in twintig landen in de hitlijsten gestaan. Hiermee overtrof dit nummer zelfs Gaga’s ‘Just Dance’.

YouTube player

2. Fireflies – Owl City

Owl City is een electro/pop project van Adam Young. In een interview met Female First heeft Young gezegd dat hij veel last heeft van slapeloosheid. Het nummer ‘Fireflies’, dat over insomia gaat, schreef hij dan ook op een lange nacht waarin hij maar niet in slaap kon vallen. ‘Fireflies’ stond maar liefst tien weken op nummer één in de Nederlandse top 40.

YouTube player

1. It’s my life- Bon Jovi

Het nummer ‘It’s My Life’ kwam uit op 23 mei 2000. Vanaf dat moment stond het maar liefst 14 weken op nummer één en is hiermee een van de succesvolste singles van Bon Jovi.

YouTube player

Bron: YouTube

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Fun Content · Lijstjes · Videos