Nieuw U2 album voor 70 procent af

Geschreven door op 1 oktober 2014 om 9:19
Elijah Hewson, Inhaler, best verdienende artiesten, Bono (U2) - Fotograaf Peter Niell - Wikimedia Commons (CC BY 2.0)

Volgens U2-bassist Adam Clayton heeft de band ongeveer 70% van het materiaal voor een nieuw album af. Dat meldt NME.com na een publicatie van Q Magazine. 

Volgens Adam Clayton heeft de band al meer dan de helft van het benodigde materiaal voor een nieuw album opgenomen. Dat nieuw album moet de follow-up worden van het recente uitgebrachte Songs of Innocence en zal de titel Songs of Experience dragen en is het veertiende studioalbum van de band.

Adam Clayton: “Ik denk dat we inmiddels ongeveer 70% van het materiaal verzameld hebben van alles wat in een nieuw album gestopt kan worden. De missende 30% zouden we relatief gemakkelijk moeten kunnen verkrijgen. De hoeveelheid energie die het kost om alle liedjes te verfijnen is echter moeilijk te voorspellen.”

Verspreiding nieuwe album

In lijn met de ophef die de distributie van U2’s vorige album, Songs of Innocence, teweegbracht, is het logisch om af te vragen hoe de distributie van het nieuwe album geregeld zal worden.

Adam Clayton: “Het is heel goed mogelijk dat er tegen de tijd van de release van het nieuw album een hele nieuwe methode is ontwikkeld om onze muziek mee te verspreiden. Ik denk dat we dat gewoon moeten afwachten. Het zou ook erg voorspelbaar zijn om qua verspreiding dezelfde weg te bewandelen als we met ons vorige album deden. Bovendien, misschien is de wet tegen die tijd wel zo veranderd dat we het wel op een nieuwe manier moeten doen.”

 

U2

U2 is een Ierse rockband met Bono (Paul David Hewson, zang en gitaar), The Edge (David Howell Evans, gitaar, piano, bass) , Adam Clayton (bas, gitaar) en Larry Mullen jr. (drums). Deze bezetting is van het begin af altijd ongewijzigd gebleven, wat uitzonderlijk is in de popgeschiedenis. Zelfs de entourage van de groep – van manager en geluidstechnicus tot roadie en art director – is in de loop der jaren bij U2 grotendeels hetzelfde gebleven.

De band is politiek actief voor de mensenrechten en steunt vele goede doelen, onder andere door benefietconcerten en inzamelingsacties. Het benefietconcert Live Aid op 13 juli 1985 vormde de definitieve doorbraak van de groep.

In een recente verleden veroorzaakte de band veel ophef met de onorthodoxe manier waarop zij hun album Songs of Innocence uitbrachten. Zo werd het album bij meer dan 500 miljoen Itunes gebruikers ongevraagd naar hun computer gedownload, zonder (in eerste instantie) een manier om het (voor velen) ongewenste album te verwijderen.

 

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Albumreleases · Nieuws · U2 Nieuws