A Tribe Called Quest brengt 11 november laatste album uit

Geschreven door op 10 november 2016 om 14:40
A Tribe Called Quest - Foto: Charice L. - Flickr (CC BY-SA 2.0)

Op vrijdag 11 november komt het allerlaatste album van de fameuze hiphopgroep A Tribe Called Quest uit! De plaat heet ‘We Got It from Here… Thank You 4 Your Service’ en bevat bijdrages van vele bekende artiesten uit de hiphopwereld!

A Tribe Called Quest – ‘We Got It from Here… Thank You 4 Your Service’

We Got It from Here… Thank You 4 Your Service is het zesde en laatste studioalbum van de hiphoplegendes van A Tribe Called Quest.

Na de release van het vijfde album, The Love Movement, in 1998 leek er al eens een einde te zijn gekomen aan het bestaan van de bekende groep. In 2006 kwamen de mannen echter weer bij elkaar en besloten ze uiteindelijk in het geheim weer aan een nieuw album te werken.

Op de allerlaatste plaat zijn veel gastbijdrages te horen. Zo werkten grote rappers als Kendrick Lamar, Busta Rhymes en André 3000 eraan mee.

A Tribe Called Quest - We Got It from Here... Thank You 4 Your Service

Foto: A Tribe Called Quest – We Got It from Here… Thank You 4 Your Service / Sony Music Entertainment Inc.

Nalatenschap

A Tribe Called Quest zal worden herinnerd als een van de beste Amerikaanse hiphopformaties ooit. De groep wordt door velen gerekend tot de meest invloedrijke artiesten uit de jaren 90 binnen het genre. Het is dan ook geen toeval dat ze de bovengenoemde grote artiesten hebben weten te strikken voor medewerking aan de laatste plaat.

We Got It from Here… Thank You 4 Your Service zal bovendien als herinnering dienen aan Phife Dawg, die tot zijn overlijden eerder dit jaar lid was van A Tribe Called Quest. Voor zijn dood werkte hij namelijk nog mee aan de nieuwe muziek van de groep die op het album te horen zal zijn.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.