Het echte verhaal achter de pleister van Nelly

Geschreven door op 10 november 2016 om 14:30
Nelly - fotocredits reebok2008 - Wikimedia Commons (CC BY 2.0)

Waarom heeft Nelly een pleister op zijn wang? Voor iedereen die jarenlang heeft rondgelopen met deze brandende vraag hebben we nu eindelijk een antwoord gevonden.

Nelly?

Ken je rapper Nelly nog? Natuurlijk! Hij was een grote ster rond het jaar 2002. De rapper scoorde toen een aantal grote hits en droeg altijd zo’n badass pleistertje op zijn wang.

Maar waarom die pleister?

Nu heb je je ongetwijfeld wel eens afgevraagd wat de achterliggende reden is van die pleister. Is het een imagodingetje? Nee dus! Gelukkig is er nu een antwoord op de vraag die ons al jarenlang slapeloze nachten bezorgd.

Het officiële verhaal

Dit is het verhaal: In het begin van zijn carrière droeg Nelly een litteken-pleister op zijn wang om een wondje te bedekken. Deze had de rapper opgelopen tijdens een potje basketbal.

Nadat het wondje was genezen bleef Nelly de pleister dragen als een soort eerbetoon aan ‘City Spud’. Dit is zijn vroegere maatje en bandlid van The St Lunatics. ‘City Spud’ heeft o.a. meegewerkt aan de hit ‘Ride With Me’ maar werd in 1999 veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 jaar. De rapper zou een een gewapende overval hebben gepleegd maar Nelly is er altijd van overtuigd geweest dat zijn vriend onschuldig was.

Bromance

In een interview met Entertainment Weekly heeft de rapper ooit het volgende gezegd: “Als mijn vriend mij vanuit de gevangenis op TV ziet met deze pleister op, weet hij dat ik het voor hem draag” Aldus Nelly

Het is duidelijk! Nelly draagt de pleister dus uit solidariteit voor zijn vriend. Wat nobel! Oja, Toen ‘Spud’ na negen jaar weer op vrije voeten kwam is Nelly gestopt met het dragen van de pleister.

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Djuna Vaesen

Djuna Vaesen, Redacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
· · ·
Artikel Categorieën:
Artiesten · Featured · Fun Content · Nelly Nieuws · Nieuws · Roddels