Lenka hit te pakken door Windows 8

Geschreven door op 5 december 2012 om 16:06

Zangeres Lenka timmerde al aardig aan de weg maar is nu in een klap wereldwijd bekend doordat haar track Everything At Once gebruikt is voor de nieuwste Windows 8 reclame. Het nieuwste besturingssysteem van Microsoft heeft haar carrière een flinke boost gegeven.

De 34-jarige Lenka, volledige naam Lenka Kripac, is de dochter van een muzikant uit Tsjecho-Slowakije. Muziek is haar dus met de paplepel ingegoten. Ze is samen met haar vader en haar Australische moeder opgegroeid in het Australische New South Wales. Op haar zevende verhuisden ze naar Sydney. waar ze naar school ging en muziekles nam, hier is ze haar muzikale carrière begonnen.

Lenka is begonnen met het nemen van acteerlessen aan de Australische theaterschool. Hier zat ze in de klas naast de bekende actrice Cate Blanchett, bekend van onder andere The Curious Case Of Benjamin Button. In 1990 debuteerde ze in de Australische ABC serie ‘GP’.

Na het acteren begon ze haar muzikale carrière. Ze speelde enkele jaren in de Australische band Decoder Ring waarmee ze twee albums opnam. In 2007 verhuisde ze naar Californië om solo verder te gaan. Ze lanceerde haar eerste Solo album in 2008, dit album behaalde plaats 142 in de Billboard album top 200.

Haar 2e en laatste album stamt uit 2011. Hierop staat onder andere de track ‘Everything at Once’. Doordat de track door Microsoft gekozen is om hun nieuwste Windows 8 reclamecampagne te ondersteunen is ze nu over de hele wereld te horen.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Lenka Nieuws · Nieuws