LIVE: Finale van het Eurovisie Songfestival 2018

Geschreven door op 12 mei 2018 om 21:06
Eurovisie Songfestival 2018- By BenjaminMakovoz2017 [CC BY-SA 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)], from Wikimedia Commons

Zaterdagavond was het dan zover! De finale van het Eurovisie Songfestival 2018. 26 deelnemende landen namen het tegen elkaar op in de strijd om zoveel mogelijk punten. Zangeres Netta won de finale uiteindelijk namens Israël met het nummer ‘Toy’. Artiesten Nieuws deed live verslag!

Live-verslag finale Eurovisie Songfestival 2018

Stonden zaterdagavond bij jou thuis ook snacks op tafel en je tv op volume standje 10? Het moment waar we al de hele week naar uitkeken was eindelijk aangebroken: de grote finale van het Eurovisie Songfestival!

Wij van Artiesten Nieuws gingen uiteraard kijken en hielden je tijdens de uitzending volledig op de hoogte via Twitter. Je kon de live-feed onderaan dit artikel volgen.

En de winnaar is…

De winnaar van het Eurovisie Songfestival 2018 is geworden: Israël. Zangeres Netta won namens het land met haar nummer ‘Toy‘. Het ‘kippenlied’ was al vanaf het begin een van de grote favorieten.

Toch was het nog even spannend op het eind. Oostenrijk kreeg namelijk onverwachts de meeste punten van de vakjury’s voor de song ‘Nobody But You‘.

De televoters stemden echter anders. Israël kreeg de meeste punten en opgeteld met de eerdere punten van de vakjury’s  ging ze er met de overwinning vandoor.  Cyprus eindigde met het vurige ‘Fuego‘ op een zeer verdiende tweede plek. Daardoor bleef een derde plek over voor Oostenrijkse zanger Cesar Sampson.

Waylon was helaas niet zo populair bij de vakjury’s en het stemmende publiek. Ondanks een ijzersterke performance eindigde de zanger namens Nederland op een 18e plek.

Overzicht finalisten

Wil je weten welke songs er zaterdagavond tijdens de finale voorbij zijn gekomen? Eerder zetten wij al een compleet overzicht van de finalisten van het Eurovisie Songfestival 2018 voor je op een rij.


Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.