Jimmy Eat World brengt op 21 oktober nieuwe plaat ‘Integrity Blues’ uit

Geschreven door op 17 oktober 2016 om 12:34
Jimmy Eat World - Foto: David Lee - Flickr (CC BY-SA 2.0)

Jimmy Eat World komt deze week met een nieuwe plaat! Het album heet ‘Integrity Blues’ en komt op vrijdag 21 oktober officieel uit!

Jimmy Eat World – Integrity Blues

Integrity Blues is het negende album dat de Amerikaanse band uitbrengt en is de eerste nieuwe plaat sinds Damage uit 2013. De afgelopen maanden bracht de groep al vier nieuwe nummers uit: Get Right, You With Me, You Are Free, en Sure and Certain uit; de laatste is hieronder te beluisteren.

Klassiekers…

Jimmy Eat World bestaat al sinds de jaren 90. De internationale mainstreamdoorbraak van de emo/poppunk-band kwam echter in 2001 met het album Bleed American. De single The Middle van deze plaat behoort tot de bekendste rockliedjes uit de jaren 2000. Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor het nummer van Pain uit 2004.

…en meer

Het zou echter niet terecht zijn om de rest van de discografie te negeren. Jimmy Eat World bracht het afgelopen decennium telkens weer meer dan prima platen uit en is altijd een vaste naam in het alternatieve rock-wereldje gebleven. Bovendien lijken de mannen nog lang niet van plan te zijn uit de spotlights te verdwijnen; de nieuwe nummers klinken volgens velen als toekomstige Jimmy Eat World-klassiekers.

(Kun jij ook niet wachten op het nieuwe album? Integrity Blues is al op verschillende plekken te reserveren als cd en als lp!)

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.