15 beledigende en aanstootgevende bandnamen

Geschreven door op 13 juli 2015 om 16:04
De Top 10 van 90's rocknummers, Kris Kristofferson, Jah Wobble and The Invaders Of The Heart, gitaar - credits: Pixabay (CC by 0.0), aanstootgevende bandnamen

No offense, maar sommige mensen zijn veel te gemakkelijk beledigd. Vooral als het gaat om muziek. Dit zijn 15 van de meest beledigende en aanstootgevende bandnamen ooit.

Regelmatig botst de muziekwereld met politieke correctheid. Een recent voorbeeld is het omstreden nummer ‘Drank & Drugs’ van Lil’ Kleine en Ronnie Flex. Met name de zin ‘alle tieners zeggen ‘ja’ tegen MDMA’ zorgde voor behoorlijk wat commotie in Nederland. Volgens sommigen zou het nummer het gebruik van de drug verheerlijken. Vooral voor kinderen zou het aanstootgevend zijn.

Aanstootgevende bandnamen

Natuurlijk heeft iedereen een andere interpretatie van wat grensoverschrijdend is. Dat geldt zeker voor de onderstaande vijftien bands. Zij hebben schijt aan “conservatieve zeurpieten”, en zijn berucht om hun beledigende en/of aanstootgevende bandnamen.


Butthole Surfers

Als je deze bandnaam al aanstootgevend vindt kun je beter niet verder lezen.


Jon Cougar Concentration Camp

Je kunt beter aanstoot nemen aan de naam van deze band uit San Diego. De Punkband Jon Cougar Concentration Camp bestaat al sinds 1994.


The Dicks

The Dicks is een punk band uit Texas in de Verenigde Staten. De bandleden hebben onlangs een live album uitgebracht met de naam: Dicks Live! Hungry Butt.

Sinds de oprichting in 1980 was de bandnaam niet het enige dat controverse opriep. Zanger Floyd was namelijk een van de weinig openlijk homoseksuele muzikanten in de punk scene van die tijd.


Diarrhea Planet

Het bedenken van een goede bandnaam is geen eenvoudige taak. De naam moet o.a. origineel zijn en opvallen. Jordan Smith, De frontman van Diarrhea Planet heeft ooit in een interview gezegd dat hij zijn band een naam wilde geven die irritant, onvolwassen en een beetje pervers was. Daarnaast mocht de naam geen scheldwoorden bevatten. Omdat Jordan van jongs af aan van ‘poep en plas humor’ houdt, was Diarrhea Planet de perfecte naam.


AIDS Wolf

Volgens de Zanger Chloe Lum is Aids Wolf vernoemd naar een broodje aap verhaal. Het gaat over wolven die met Aids zijn geïnfecteerd in plaats van hondsdolheid. Deze wolven geven dit weer door aan huisdieren die het vervolgens aan mensen doorgeven.


Dayglo Abortions

Het maakt eigenlijk niet uit welk woord je voor “abortus” plaatst. Zelfs als het woord “stop” is. Je beledigt er sowieso de helft van de wereldpopulatie mee.


The Jesus Lizard

Sommige christenen hebben moeite met de naam van deze Rockband. Heel onterecht eigenlijk, want een “Jesus Lizard” is simpelweg de naam van een Zuid Amerikaans hagedisje dat over het water kan rennen.


Dying Fetus

Voorheen heette deze Australische band: “Scraping Foetus Off the Wheel”. Oftewel: Schraap de Foetus van het stuur. Dit vonden de bandleden achteraf iets te scandaleus. Daarom hebben de mannen hun aanstootgevende bandnaam veranderd naar Dying Fetus.

Helaas voor Dying Fetus. Niet iedereen is tevreden met de nieuwe bandnaam. In de stad Nijmegen hingen dit voorjaar reclameborden van het Hardrockfestival Fortarock. Een gynaecoloog vond het “nodeloos kwetsend” dat een band als Dying Fetus op de posters staat vermeld. Hij deed daarom een oproep aan de gemeente Nijmegen om alle reclameborden van het festival te verwijderen of te censureren.


Funeral Rape

Dit klinkt als een van de slechtste dingen die een mens ooit kan doen.


The Slits

Dacht je dat toespelingen op geslachtsorganen alleen voor mannelijke bands zijn weggelegd? De dames van de Britse Post-Punk band “The Slits” bewijzen het tegenovergestelde.


Eyehategod

De naam van de band “Eyehategod” uit New Orleans is naar eigen zeggen vooral een belediging voor voorstanders van de grammatica.


Gay Witch Abortion

De naam van dit muzikale duo uit de Verenigde Staten zal sowieso verwarring veroorzaken bij religieuze fundamentalisten.


Rapeman

Rapeman heeft de band vernoemd naar een “superheld” uit een Japans stripboek. Rape Strips behoren tot één van de vele bizarre comic genres in de Japanse Stripwereld.

De Punkband heeft het regelmatig aan de stok met demonstranten. Deze vinden de naam beledigend en zijn van mening dat deze aanzet tot verkrachting en geweld tegen vrouwen. Volgens de band is dit grote onzin omdat de Punk ideologie juist erg begaan is met het feminisme.


Cock and Ball Torture

We raden je sterk af om de naam van deze Duitse band te Googelen.


Anal Cunt

Anal Cunt is een grindcore band uit Boston in de Verenigde Staten. Ze worden vaak aangeduid met A.C. of AxCx, vanwege de eventueel provocerende naam van de band. Ondanks de naam was Anal Cunt eigenlijk best succesvol.

De band bracht een aantal albums uit met beledigende titels als: “I Made Your Kid Get Aids So You Could Watch It Die”, “I went back in time and voted for Hitler” en “I Sent A Thankyou Card To The Guy That Raped You“. De band stopte in 2011 toen Frontman Seth Putnam overleed aan een hartaanval.


Verbieden dan maar?

Gaan deze bands te ver of niet? Hoewel het bekend is dat muziek invloed op de luisteraar kan hebben, is het niet altijd handig om het daarom als een soort moreel kompas te zien. Vooral personen die muzikanten als rolmodellen beschouwen zijn niet goed bezig. Want, laten we eerlijk zijn, muziek is gewoon kunst. Het doel van kunst is niet het propageren van één of andere ideologische agenda. Het doel is het opwekken van een gevoel, emotie of gedachte.

De grens tussen grappig en kwetsend ligt in sommige gevallen echter dicht bij elkaar. Wat gebeurt er als een songtekst of bandnaam echt kwetsend is? Een aantal bands uit dit lijstje hebben regelmatig te maken (gehad) met protest en censuur. Is dat overdreven of moeten aanstootgevende bandnamen verboden worden?

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Djuna Vaesen

Djuna Vaesen, Redacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Featured · Fun Content · Lijstjes · WTF