Aqua-reünie vanwege 20e verjaardag ‘Barbie Girl’

Geschreven door op 14 september 2016 om 12:50
AQUA - Foto: BulsaraAndDeacon - Wikimedia Commons

Aqua komt weer tijdelijk bij elkaar. De Deens-Noorse dance-formatie viert hiermee de 20e verjaardag van hun megahit ‘Barbie Girl’.

Aqua

Foto: BulsaraAndDeacon – Wikimedia Commons

Barbie Girl verjaardag

In 1997 brak Aqua door met Barbie Girl. Het lied stond bovenaan de hitlijsten in veel landen in Europa, waaronder ook Nederland. Het werd een van de grootste hits van de jaren 90; bijna iedereen kan de lyrics nog altijd moeiteloos meezingen.

Eendagsvlieg

Alhoewel Aqua in de jaren die volgden nog wat kleine hitjes scoorde, is de band toch wel een eendagsvlieg te noemen. Het succes van Barbie Girl werd nooit geëvenaard en de groep verdween vrij snel uit de spotlights; in 2001 besloten de leden alweer uit elkaar te gaan.

In 2007 besloot het viertal om weer te gaan touren en in 2011 bracht de band zelfs nog een nieuw album uit. Daarna is het echter weer een tijdje stil geweest rondom de jaren 90-sterren, maar de 20e verjaardag van Barbie Girl is volgens de Aqua-leden een mooie gelegenheid om weer een reünie-tour te organiseren. De tour zal zich echter, helaas voor de Nederlandse fans, beperken tot Denemarken.

YouTube player

Bron: NME

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
· ·
Artikel Categorieën:
Aqua Nieuws · Nieuws