Comeback All Saints bevestigd

Geschreven door op 30 januari 2016 om 20:51

Enkele weken geleden doken de eerste geruchten al op maar nu is het officieel bevestigd: meidengroep All Saints maakt een comeback!

Nieuw materiaal van All Saints

Bandleden Shaznay, Melanie en de zusjes Nicole en Natalie hebben het nieuws rondom hun muzikale plannen afgelopen week zelf bekend gemaakt via hun social media. Op de eerste dag van het nieuwe jaar hintte All Saints al naar een comeback toen er via social media een (nieuwe) foto verscheen met daarop het jaartal “2016”. De meiden hebben inmiddels laten weten dat er een gloednieuw album genaamd “Red Flag” verschijnt op 8 april. De eerste single ervan heet “One Strike” en verschijnt op 26 februari. Het nummer is volgens de Daily Mail een direct gevolg van de scheiding van Nicole en Oasis-zanger Liam Gallagher.

“Ik schrijf wat in mijn gedachten opkomt”, aldus Shaznay die het nummer schreef. “De teksten zijn op de waarheid gebaseerd. Nicole heeft in die tijd veel meegemaakt. Zij zat in mijn gedachten toen ik het liedje schreef.” Liam en Nicole gingen in 2013 uit elkaar toen bleek dat Gallagher een baby bij een Amerikaanse journaliste had verwekt. Andere titels die op het nieuwe album zullen verschijnen zijn “Bitch Skank” en “Ratchet Behaviour”. De band werkte voor “Red Flag” samen met de nog vrij onbekende producer Hutch en oude bekende Karl Gordon, die in het verleden ook al eerder zijn medewerking verleende aan de liedjes van All Saints.

Succes & comebacks

Met de verkoop van zo’n 12 miljoen platen wereldwijd behoorde All Saints in de jaren 90 samen met de Spice Girls tot één van de best verkopende meidengroepen ter wereld. De band scoorde diverse hits als “Never Ever”, “Bootie Call”, “Pure Shores” en “Black Coffee”. Wegens onderlinge ruzies tussen de meiden ging de band in 2001 voor de eerste keer uit elkaar om vervolgens in 2006 weer bij elkaar te komen voor een eerste comeback met het album “Studio 1”. De verkoop daarvan viel tegen en All Saints werd vervolgens door het toenmalige platenlabel aan de kant gezet.

In 2013 kwam de band opnieuw bij elkaar om het voorprogramma te verzorgen van de Backstreet Boys tijdens enkele concerten in Engeland en Ierland. Deze optredens smaakte naar meer en dus dook de band opnieuw de studio in om te werken aan nieuw materiaal. “We hebben onszelf niets opgelegd”, aldus Natalie. “Deze comeback komt op een goed moment in ons leven. Ik heb de meiden gemist. Het maakt ons blij. Als je kunt werken met je vriendinnen, waarom niet? We vermaken ons opperbest en ik besteed meer tijd aan lachen en plezier maken dan aan werken.”

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Stefan Ketelaar

Stefan Ketelaar, blogger bij artiestennieuws
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
·
Responsive Menu
Add more content here...