Douwe Bob brengt nieuwe sound met ‘The Shape I’m In’

Geschreven door op 5 oktober 2018 om 16:21
Douwe bob - foto: albim olsson - (Wimikedia Commons)

In november 2018 brengt Douwe Bob zijn vierde studioalbum uit. Het nieuwe materiaal belooft anders te worden dan de voorgaande platen.

The Shape I’m In

Het vierde album van Douwe Bob heet ‘The Shape I’m In‘. Op vrijdag 9 november 2018 ligt de plaat in de schappen. Het nieuwe materiaal wordt door de zanger zelf beschreven als ‘break up-plaat waarop je kunt dansen’. Het album staat in het teken van eerlijkheid, zelfconfrontatie en zelfrelativering. In de nummers zal dan ook duidelijk te horen zijn dat deze in een donkere periode in zijn leven zijn geschreven. De 25-jarige Amsterdammer schuift de ’70’s sound’ aan de kant en gaat voor meer synthesizers. Het album is vanaf nu te reserveren.

Tracklist

Op de lp staat een bonustrack die alleen hierop te horen is. De cd bevat ook twee exclusieve nummers. Deze songs staan wel op beide uitgaven:

 1. Shine
 2. The Shape I’m In
 3. Queen Of Hearts
 4. Out On The Road
 5. Let You Go
 6. Consider
 7. Make Believe
 8. Running Around
 9. I Do (met Jacqueline Govaert)
 10. Fighting For
 11. Velvet Generation
 12. I’ll Be Here

Shine

Met de bekendmaking van het album, bracht de singer-songwriter ook een single naar buiten. ‘Shine‘ is een oproep aan iedereen om te vlammen. Tegen NU vertelt de zanger dat hij een boodschap wil meegeven aan jongeren. “Ik geniet heel erg van mensen die ergens goed in zijn en die dat na willen jagen. (…)  Luister naar jezelf, doe wat je wil doen.” 

Beluister hier het nieuwe nummer:

Tour

Bij een nieuw album horen ook nieuwe shows. Douwe Bob trekt vanaf de releasedatum van het album het land door met de gelijknamige tour. Na een try-out in Bitterzoet begint de tour daadwerkelijk op 9 november 2019.

 

Bron: Douwe Bob, Universal Music, NU

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.