Douwe Bob krijgt proces-verbaal voor illegaal ‘optreden’ Terschelling

Geschreven door op 16 juni 2020 om 16:05
Douwe Bob, Douwe Bob annuleert, - Fotocredits: Albin Olsson - Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)

Douwe Bob gaf gisteren een optreden op Terschelling en heeft hiervoor een proces-verbaal gekregen. De zanger zou tegen een noodverordening in zijn gegaan.

Douwe Bob krijgt boete

Douwe Bob gaf maandagmiddag een ‘optreden’ voor een klein groepje fans, totdat hij gestopt werd door een politieagent en een BOA. De zanger zou met het opreden tegen de coronamaatregelen in zijn gegaan.

Douwe heeft voor het incident een proces-verbaal gekregen, zo meldt de ‘Leeuwarder Courant’ vandaag. De zanger is het hier echter niet mee eens. “Hij zegt dat ik een evenement heb georganiseerd. Maar dat kan je gewoon niet aantonen, want dat heb ik ook echt niet gedaan”, vertelt Bob.

Verantwoordelijkheid

De zanger meldde afgelopen zondag, op 14 juni, via zijn sociale media dat hij een optreden op het Nederlandse Waddeneiland zou geven. De ochtend daarop kwam de artiest hier echter op terug omdat het volgens de politie ‘uit de hand zou lopen’ en hij er tevens ‘geen zin meer in had’.

Douwe besloot ’s middags echter alsnog om een aantal nummers op een stoeltje te spelen. Dat daar toch een aantal mensen op af kwamen, is volgens de zanger niet zijn verantwoordelijkheid: “Ik denk dat mensen prima voor zichzelf kunnen denken. Ze onderschatten het volk ook, hè. We worden gewoon bang gepraat.” De officier van justitie gaat nu bepalen welke straf de muzikant krijgt opgelegd voor zijn daad.

Kantelpunt

Volgens Douwe balanceert hij momenteel op een kantelpunt. “Of het wordt nu losser, of ze gaan mij nu als voorbeeld nemen. Zo van: als je dit flikt, dan ga je gewoon de bak in”, zegt de zanger met een knipoog. Douwe hoopt dat zijn proces-verbaal geseponeerd wordt.

 

Bron: RTL Boulevard, Leeuwarder Courant

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Douwe Bob Nieuws · Nieuws · Roddels