It’s a Kylie Christmas

Geschreven door op 13 november 2015 om 16:36
Kylie Minogue - Bron: Flickr (CC BY-SA 2.0) - Fotocredits: Eva Rinaldi

Sinterklaas heeft nog geen voet gezet in Nederland, of we worden alweer overladen met het eerste kerstgeweld! Het moest er van komen: een kerstalbum van Kylie Minogue! Vanaf vandaag is ‘Kylie Christmas’ overal verkrijgbaar.

Kerstalbum

Hoewel Kylie in het verleden al wat kerstnummers opnam (denk aan de bekende klassieker Santa Baby!), vond de zangeres dit jaar pas de tijd om zich te wagen aan een compleet kerstalbum. Op Kylie Christmas krijgen we een mix van traditionele kerstsongs, aangevuld met nieuwe nummers te horen.

YouTube player

It’s The Most Wonderful Time Of The Year, Winter Wonderland, Let It Snow, Have Yourself A Merry Little Christmas: ze verschijnen allemaal in een eigen jasje gestoken op dit album. De stijl ligt Kylie prima! Tracks die speciaal door de zangers werden geschreven zijn: White December en Christmas Isn’t Christmas ‘Til You Get Here. Daarnaast zijn er een aantal duetten te horen met James Corden, Iggy Pop, Frank Sinatra en haar zusje Dannii Minogue. De deluxe editie van Kylie Christmas bevat – naast enkele bonustracks – ook een bijbehorende dvd met zes extra (kerst)videoclips.

Household name in de popmuziek

Met meer dan 70-miljoen verkochte platen behoort Kylie Minogue tot één van de meest gewaardeerde namen in de popmuziek. Als personage Charlene Mitchell in de Australische soap Neighbours verwierf de artiest eind jaren tachtig haar eerste bekendheid. Daarna scoorde ze hits met The Loco-Motion en I Should Be So Lucky. De jaren negentig brachten schommelingen in het succes van Minogue, waarna de carrière van de zangeres vanaf 2000 weer in de lift kwam dankzij hits als Spinning Around, Can’t Get You Out Of My Head en Slow. Tegenwoordig wordt de artiest geroemd vanwege haar opvallende videoclips en spetterende live optredens.

De sfeervolle openingstrack Only You (ft. James Corden) is voorzien van een lyric clip:

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Stefan Ketelaar

Stefan Ketelaar, blogger bij artiestennieuws
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags: