Glennis Grace brengt nieuwe single uit

Geschreven door op 9 december 2015 om 12:58

Na de geweldige reacties op haar coverversie van Queen’s ‘Too Much Love Will Kill You’ tijdens Evers Staat Op op Radio 538, heeft zangeres Glennis Grace het nummer inmiddels uitgebracht als single!

Glennis Grace tijdens de ZangMixShow!

Afgelopen 26 november was de zangeres te gast in het ochtendprogramma van Edwin Evers. De ZangMixShow! is een nieuw onderdeel in het populaire radio-ochtendprogramma waarin een roulette spel met artiesten gespeeld wordt, die op dat moment in de studio aanwezig zijn. Edwin geeft als het ware een slinger aan het roulette balletje en de plaat waar het balletje op valt moet ter plekke live worden gezongen.

Vaak betreft het liedjes die niet in het repertoire van de artiest zitten. Bij Glennis viel de keus dus op Too Much Love Will Kill You van Queen, een nummer 1-hit uit 1992. De lovende reacties op haar versie heeft haar doen besluiten om het nummer uit te brengen als nieuwe single. Deze is vanaf nu te downloaden via iTunes.

Gevestigde naam in Nederland

Als artiest timmert Glennis al jaren aan de weg. Ze verwierf landelijke bekendheid door haar deelnames aan de Soundmixshow (1994) en het Eurovisie Songfestival (2005). Na bescheiden succes, kwam in 2011 de langverwachte doorbraak tijdens het tv-programma De Beste Zangers van Nederland, wat haar destijds een nummer 1-hit opleverde met de single Afscheid. Hierna volgde meerdere successen met hits als Wil Je Niet Nog 1 Nacht (duet met Edwin Evers) en Ondanks Alles.

Door het succes van de afgelopen jaren heeft Glennis haar naam als artiest meer dan ooit gevestigd in Nederland. Naast haar eigen carrière is de zangeres naast Trijntje Oosterhuis, Edsilia Rombley, Berget Lewis en Candy Dulfer ook een van de Ladies Of Soul, waarmee ze in februari volgend jaar weer twee spetterende concerten zal verzorgen in de Ziggo Dome.

Internationaal

Glennis maakte eerder dit jaar de beslissing om te breken met haar vorige platenmaatschappij en management om haar kansen op eventueel internationaal succes te vergroten. Zo werkte ze in Los Angeles met een aantal Amerikaanse producers en lanceerde daarnaast afgelopen september de single Conqueror, afkomstig uit de Amerikaanse dramaserie Empire die in ons land op FOX wordt uitgezonden. De single is Glennis haar eerste Engelstalige release sinds tijden.

Het fragment van de coverversie in Evers Staat Op is in onderstaande video te horen vanaf 4:49.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Stefan Ketelaar

Stefan Ketelaar, blogger bij artiestennieuws
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.