Marco Borsato ontvangt 100% NL Oeuvre Award

Geschreven door op 1 oktober 2014 om 8:36
Marco Borsato,Onder Aan De Berg - Foto: Steven Chiefa - Wikimedia Commons - (CC BY-SA 3.0)

Marco Borsato heeft dinsdagavond de 100% NL Oeuvre Award in ontvangst mogen nemen. Hij kreeg de prijs in de avond van 30 september overhandigd door niemand minder dan schaatslegende Sven Kramer.

Het is de vijfde keer dat 100% NL een Oeuvre Award uitreikt. Rene Froger, Paul de Leeuw, Jan Smit en Blof hebben in het verleden de popprijs al mogen ontvangen.

Oeuvre Award Marco Borsato

Het is vandaag, woensdag 1 oktober, exact twintig jaar geleden dat de zanger met zijn hit Dromen Zijn Bedrog de nummer 1-positie haalde. De radiozender nam dat moment aan als een mooie gelegenheid om Marco Borsato een prijs voor zijn oeuvre te mogen overhandigen.

Programmadirecteur 100% NL Roland Snoeijer tegen nu.nl: “Je kan je de Nederlandse popmuziek niet voorstellen zonder Marco Borsato. De afgelopen twee decennia heeft hij als geen ander zijn stempel weten te drukken op de Nederpop, met vele vernieuwingen, bijzondere invalshoeken en een onvoorstelbaar grote hoeveelheid Nederpopklassiekers.

Marco Borsato

Marco Roberto Borsato, die op 21 december 1966 werd geboren in Alkmaar, is een Nederlandse zanger, acteur en coach bij The Voice of Holland. Borsato zong aanvankelijk in het Italiaans, maar brak pas echt door toen hij in 1994 overschakelde naar het Nederlands.

Tussen 1995 en 2009 won de grootmacht van de Nederlandse popmuziek onder andere twaalf Edisons en twintig TMF awards. In zijn carrière kreeg hij eerder drie andere 100% NL prijzen overhandigd. Artiest van het jaar (2011), Hit van het jaar (2012) en Album van het jaar (2014) staan op dat lijstje. Daar is nu dus de Oeuvre Award aan toegevoegd.

Tip: Marco Borsato’s laatste album, Duizend Spiegels, verkreeg de 100% NL Award voor album van het jaar en is verkrijgbaar via bol.com.

Beluister hieronder ditzelfde album via Spotify.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Marco Borsato Nieuws · Nieuws