Reinbert de Leeuw voert ‘Im wunderschönen Monat Mai’ opnieuw uit

Geschreven door op 26 oktober 2018 om 12:58
Reinbert de Leeuw - Fotocredits: Anefo / Croes, R.C. - Wikimedia Commons: (CC BY-SA 3.0 NL)

Reinbert de Leeuw neemt op woensdag 16 januari 2019 weer plaats achter de vleugel voor een uitvoering van ‘Im wunderschönen Monat Mai’. Actrice Katja Herbes neemt de vocalen van de romantische liederen op zich.

Reinbert de Leeuw in Paradiso

In 2003 ging de muziektheaterproductie ‘Im wunderschönen Monat Mai’ van Reinbert de Leeuw in Paradiso in première. Op 16 januari 2019 wordt de productie opnieuw uitgevoerd in Paradiso Amsterdam. Reinbert de Leeuw bespeelt net als in 2003 de piano, maar neemt deze keer actrice Katja Herbes als hoofdrol mee, een andere actrice dan destijds.

Concertkaarten

Tickets voor de pianist in Amsterdam zijn reeds te bestellen via Ticketmaster. Uitverkocht? Kijk hier.

‘Im wunderschönen Monat Mai’

‘Im wunderschönen Monat Mai’ bestaat uit composities van de romantische liederen van de componisten Robert Schumann en Frans Schubert. Reinbert heeft deze liederen bewerkt voor stem, piano en het Asko|Schönberg ensemble.

Deze nieuwe uitvoering van de liederen moet de muziek aantrekkelijker maken voor het publiek, zegt de Leeuw in een interview met journalist Louis Gauthier: “Ik vond dat de muziekbeleving directer moest en dichter bij het publiek moest staan. Toen kwamen we uit op de vorm van muziektheater.” Dit resulteert in een intense rauwe uitvoering vol dramatiek.

 

Bronnen: Paradiso, askoschoenberg.nl

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.