Pink Floyd: ‘U2 devalueert muziek’

Geschreven door op 3 november 2014 om 11:52
Pink Floyd Dark Side of the Moon - Vilisvir (Wikimedia Commons)

Pink Floyd-drummer Nick Mason heeft uitgehaald naar U2 vanwege de manier waarop zij hun meest recente album Songs of Innocence de wereld in hielpen. 

In een interview met Rolling Stone zegt Nick Mason dat U2’s release-methode de waarde van muziek daadwerkelijk verminderd. “Muziek daalt al geruime tijd vreselijk veel in waarde doordat het gratis wordt weggegeven. Eigenlijk is het best grappig dat U2 dat niet aan zag komen, want het is toch de trend van de 21ste eeuw.”

Nick Mason spreekt in het interview ook over het feit dat het succes van Pink Floyd’s aankomende album, The Endless River, mogelijk werd geholpen door de inschattingsfout van “Bono en Co”. “Ze deden het precies op de tegenovergestelde manier van wat zou moeten. Wat wij hebben gedaan met The Endless River is gewoon het ouderwetse muzikale recept. Wij hoopten gewoon dat mensen onze plaat daadwerkelijk zouden kopen. Het feit dat mensen zo boos werden op U2 vanwege het krijgen van een gratis album was gewoon heel onverwacht en interessant. Zodoende dat het onze verkoopcijfers misschien wel in de hand heeft kunnen helpen.”

U2

Nick Mason sluit voortzetting Pink Floyd niet uit

In hetzelfde interview komt ook Pink Floyd’s toekomst aan bod. Daarin weigerde de drummer om uitsluitsel te geven aangaande de komende jaren van Pink Floyd, ondanks het feit dat David Gilmour recent nog vermeldde dat ‘alleen al de gedachte aan een mogelijke voortzetting ervoor zou zorgen dat hem het zweet zou uitbreken’.

“Ik denk dat ik de ‘Dit is de laatste, dit is het einde’ maar aan David Gilmour overlaat. “Ik denk nu dat wanneer ik overleden en begraven ben, er op mijn grafsteen staat ‘Ik ben er niet compleet zeker van dat de Pink Floyd voorbij is’.”

Nick Mason Pink Floyd

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Nieuws · Pink Floyd Nieuws · U2 Nieuws