Proces-verbaal Jimi Hendrix onder de veilinghamer

Geschreven door op 2 maart 2018 om 16:14
Jimi Hendrix Music Festival Jimi Hendrix - Foto: Mirjoran - Flickr (CC BY 2.0)

Een proces-verbaal van Jimi Hendrix wordt volgende maand geveild in Boston. Kenners schatten dat de mogelijke koper van het papiertje er ongeveer 14.000 dollar voor neer moet tellen.

 

Legendarische vingerafdrukken

Alle Jimi Hendrix fans opgelet! Volgende maand gaat een uniek proces-verbaal van de fenomenale gitarist onder de hamer. Op het collector’s item zijn alle vingerafdrukken van de legendarische rocker te vinden. Daarnaast is op het document vermeld dat Hendrix een litteken bij zijn rechteroog had. Een foto die gemaakt werd tijdens zijn arrestatie, ging vorig jaar voor 14.000 dollar onder de veilinghamer. De directeur van het veilingsbureau in Toronto, Bobby Livingston, verwacht het verbaal voor hetzelfde bedrag van de hand te kunnen doen.

Arrestatie van Jimi Hendrix

Jimi Hendrix werd op 3 mei 1969 op het vliegveld van Toronto (Canada) gearresteerd nadat de douane heroïne en hasj in zijn bagage aantrof. De iconische en flamboyante gitarist werd tijdens de rechtszaak die volgde op het incident echter vrijgesproken. Hendrix stelde tijdens de zaak dat hij niet wist dat de drugs in zijn bagage waren gestopt. Voor de Amerikaan had dit totaal anders af kunnen lopen: als hij schuldig werd bevonden, zou hij 20 jaar celstraf hebben gekregen.

Beste kerstcadeau ooit

Ondanks dat het hele gebeuren met een sisser afliep, zal Hendrix flink geschrokken zijn. De zaak zorgde voor de nodige aandacht in de media. De krullenbol was na de uitspraak van de rechter op 8 december zeer tevreden met zijn vrijspraak. “Canada heeft mij het beste kerstcadeau ooit gegeven”, aldus de man die (helaas) behoort tot de Club van 27.

Geluk bij een ongeluk

Diehard fans van de muzikale alleskunner zullen echter stiekem toch blij zijn dat het voorval plaatsvond. Volgende maand kunnen zij het proces-verbaal in een veilingshuis te Boston kopen. Een buitengewone kans om de collectie over de schrijver van onder meer Hey Joe en Purple Haze uit te breiden!

YouTube player

Bron: Site Ultimate Classic Rock en National Post

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.