Live review: Omnia verovert P3 Purmerend met pure paganfolk

Geschreven door op 6 december 2016 om 10:34

Paganfolk in haar puurste vorm. Terug naar de aarde en terug naar de natuur. Met natuurlijk geproduceerde instrumenten en de pure zielen van de bandleden brengt Omnia je terug naar de kern. Daar waar het allemaal om draait, dat is Moeder Aarde.

Respect voor de natuur

Ze zingen liedjes voor haar en hun inmiddels flink uitgegroeide fanbase. Vanavond doen zij de Grote Zaal van de P3 in Purmerend. Ondanks dat het bij lange na niet uitverkocht is, staat de zaal vol en dansen de pagans. Ze zijn blij met de ruimte en gebruiken die volop om mee te swingen op de bekende nummers zoals Dance Until We Die en Freedom Song. Bij het waargebeurde verhaal dat wordt verteld in Old Man Tree, worden tranen de vrije loop gelaten. En het mooie aan de optredens van Omnia is, dat niemand ervan opkijkt en dat alles mag. Zolang je maar respect hebt voor de natuur. Het is jammer dat bands als Omnia vooral in Duitsland goed aanslaan en in Nederland moeite hebben met het bereiken van de clubs en haar bezoekers.

Knuffels

Het deert de echte Omnia-fans niet dat de zaal halfvol staat, zolang ze hun favoriete bandlid na afloop nog maar even een knuffel kunnen geven. Gelukkig heeft het vijftal daar altijd wel tijd voor. Er worden cadeautjes en knuffels uitgewisseld en langzaam keert de rust weder in P3. Diegenen die Omnia nog niet kenden zullen even bij moeten komen van de verschijning van de vijf zeer bijzondere muzikanten, met hun opvallende uiterlijk en zeer uitgesproken mening. Maar dat Steve, Jenny, Rob, Daphyd en Satria hun verhaal over hebben kunnen brengen is een ding dat zeker is.

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
· · · ·