The Killers zorgen voor flinke anticlimax in Amsterdamse Ziggo Dome

Geschreven door op 1 maart 2018 om 10:48
The Killers - Foto: Raph_PH (Flickr) (CC BY-SA 2.0)

The Killers stonden op woensdag 28 februari in de Amsterdamse Ziggo Dome. Hoewel de Amerikaanse band een vermakelijke show neerzette, zorgde de show voor een flinke anticlimax bij het Nederlandse publiek.

The Killers zorgen voor anticlimax in Ziggo Dome

De Las Vegas-rockers stonden op woensdag 28 februari voor de tweede maal in hun carrière in de Amsterdamse Ziggo Dome. Althans, de helft van de band dan. De band moet het tijdens haar ‘Wonderful Wonderful Tour’ zonder gitarist Dave Keuning en bassist Mark Stoermer stellen. Beide bandleden besloten onlangs om een tijdelijke pauze in te lassen.

Zanger Brandon Flowers en drummer Ronnie Vanucci Jr. worden tegenwoordig ondersteund door een flink aantal muzikanten en achtergrondzangeressen. Daarbij wordt vanavond ook duidelijk dat de band op theatraal gebied een flinke upgrade heeft ondergaan ten opzichte van de laatste maal dat de rockers de Ziggo Dome aandeden, in maart 2013. Maar of dit de muzikale kwaliteit ten goede is gekomen…

Hoop op een gedenkwaardige avond

De rockers openen de avond op energieke wijze met track ‘Run for Cover’, afkomstig van haar laatste plaat Wonderful Wonderful’. Met de hits ‘Somebody Told Me’ en ‘Spaceman’ die volgen, lijkt de Ziggo Dome zich te mogen opmaken voor een gedenkwaardige avond.

De band geeft de spetterende start een vervolg met klassiekers als ‘The Way It Was’‘Jenny Was a Friend of Mine’ en megahit ‘Human’, al lijkt er iets te missen. The Killers zetten een visueel fantastische show neer, maar op muzikaal vlak lijkt er iets te schorten. Heeft dit iets te maken met de nieuwe line-up waar de band tegenwoordig actief in is? Ook lijkt zanger Brandon Flowers niet altijd even goed bij stem en is het geluid in de concertzaal bij tijd en wijle schel.

Oude hits en show

The Killers leunen vanavond voornamelijk op showelementen en ouder materiaal. De band speelt slechts drie tracks van haar laatste plaat ‘Wonderful Wonderful’. Dit deert het aanwezige publiek geenszins, al oogt het deze woensdagavond vaak vrij tam. De uit Las Vegas afkomstige band heeft sinds haar oprichting in 2001 een ijzersterk repertoire opgebouwd, waar het vanavond vooral de hits van naar voren laat komen. Al zorgt het ontbreken van die ene hit voor een flinke anticlimax…

Absolute anticlimax

Na fan-favorieten als ‘Read My Mind’ en ‘All These Things That I’ve Done’ is het tijd voor een korte onderbreking. De band keert na enkel minuten terug voor de encore, die het opent met het nummer ‘Losing Touch’, afkomstig van de plaat ‘Day & Age’.

Na klassieker ‘When You Were Young’ is het Amsterdamse publiek er klaar voor. De track die The Killers naar haar wereldfaam bracht en waar het al jaren haar set mee afsluit: ‘Mr. Brightside’. Plotseling gaan de lichten in de Amsterdamse concertzaal aan en beginnen de roadies aan het afbouwen van het podium. De show is voorbij. Zonder ‘Mr. Brightside’

De fans in de Ziggo Dome lijken met stomheid geslagen. Een groot deel blijft hoopvol wachten, maar de show is toch echt ten einde gekomen. Een flinke anticlimax. Het gemor in de Ziggo Dome is hoorbaar en de teleurstelling druipt van de gezichten van de fans, die de uitgang van de zaal opzoeken. Zanger Brandon Flowers en co. hebben zojuist een prima show tot een teleurstellend en onverwacht einde gebracht.

Achteraf blijkt dat ‘Mr. Brightside’ wel degelijk op de setlist van de avond stond. Waarom de band dan toch besloten heeft om de track niet te spelen? Dat blijft voorlopig een raadsel voor de Nederlandse fans…

UPDATE: Stemproblemen Brandon Flowers

The Killers hebben zojuist via social media laten weten dat het haar opkomende show in Luxemburg moet annuleren. Frontman Brandon Flowers kampt met stemproblemen en moet de show op doktersadvies cancellen. Dit verklaart het abrupte einde van de show in de Ziggo Dome en de niet altijd even goed hoorbare en zuivere zang van de frontman.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.