Top 10 mooiste nummers van ouders aan hun kind

Geschreven door op 7 december 2016 om 17:48
Top 10 mooiste nummers van ouders aan hun kind - Licentie CC0 Creative Commons, Bron Pixabay

De liefde tussen ouders en hun kinderen is bijna niet te omschrijven. Veel muzikanten hebben toch een poging gedaan door erover te zingen. Dit zijn de 10 mooiste nummers.

Top 10 mooiste nummers van ouders aan hun kinderen

Na de geboorte van een zoon of dochter maakt eigenbelang plaats voor onbaatzuchtige toewijding en onvoorwaardelijke liefde. Geen wonder dat zoveel artiesten, na de geboorte van hun kind, inspiratie vinden voor de meest prachtige nummers. Dit is de top 10 met mooiste nummers van ouders aan hun kind.

Stevie Wonder – Isn’t She Lovely

Stevie Wonder schreef Isn’t She Lovely na de geboorte van zijn dochter Aischa. In de lange versie van het nummer (hieronder) hoor je hoe Stevie met haar in bad speelt. De babygeluiden in de intro zijn van een ander kindje.

YouTube player

Elton John – Blessed

Toen Elton John Blessed schreef had hij zelf nog geen kinderen, maar wel tien petekinderen. Naast Sean Ono Lennon zijn dit onder meer de zoon van Elizabeth Hurley; Damian Charles, de zoon van David en Victoria Beckham; Brooklyn, en de dochter van Seymour Stein. Het nummer gaat over zijn kinderwens en is gericht aan zijn toekomstige kind. Inmiddels hebben Elton John en zijn partner David Furnish twee zoons.

YouTube player

 

John Lennon – Beautiful Boy

Beautiful Boy schreef John Lennon voor zijn zoon Sean , zijn enige kind met Yoko Ono . Het nummer begint met John die zijn zoon troost na een nachtmerrie en ontwikkelt zich tot een hartstochtelijke beschrijving van de liefde die John voor zijn zoon heeft en de vreugde die Sean hem schenkt. Aan het einde van het nummer fluistert John Lennon: “Good night, Sean. See you in the morning. Bright and early.”

Feitje: De tekst van “Beautiful Boy (Darling Boy)” bevat het beroemde Allen Saunders Reader’s Digest- citaat uit 1957 “Life is what happens to you while you’re busy making other plans”.

YouTube player

Marco Borsato – Dochters

Dochters werd geschreven door John Ewbank. In het nummer wordt de levensfase van een dochter als kind, adolescente en volwassen vrouw met als afsluiting de bruiloft bezongen.

YouTube player

Billy Joel – Lullabye (Goodnight, My Angel)

Voor het nummer Lullabye werd Billy Joel geïnspireerd door zijn dochter Alexa Ray Joel.

YouTube player

Andre Hazes – Kleine Jongen

André Hazes bracht het nummer Kleine Jongen uit in 1990 voor zijn zoon André Hazes jr.

YouTube player

Tears in Heaven – Eric Clapton

Eric Clapton schreef Tears in Heaven na het overlijden van zijn vierjarige zoontje Conor die op 20 maart 1991 uit het raam van de 53ste verdieping van een wolkenkrabber naar beneden viel. In 2009 gaf Clapton de organisatie ‘Consument en Veiligheid’ toestemming om het nummer als soundtrack te gebruiken voor hun campagne “Valwijzer”. Deze campagne was bedoeld om ouders met kinderen bewust te maken van de risico’s en gevolgen van een val.

YouTube player

Will Smith – ‘Just the Two of Us’

in 1998 coverde Will Smith dit nummer van Grover Washington jr. en Bill Withers uit 1980.

YouTube player

Neil Young – Here for You

In ‘Here For You’ (2005) zingt Neil Young over zijn onvoorwaardelijke liefde voor zijn dochter Amber Jean.

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Djuna Vaesen

Djuna Vaesen, Redacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
· · · ·
Artikel Categorieën:
Artiesten · Fun Content · Lijstjes · Nieuws