De Top 10 zomerhits van 2017 volgens de redactie!

Geschreven door op 22 juni 2017 om 16:25
Justin Bieber - Fotocredits Pascal Parvex (Wikimedia Commons)

Op de redactie zijn we al een tijdje aan het speculeren over de zomerhits van 2017. Wij hebben met behulp van de Top 40 (en wat eigen inbreng) onze favorieten op een rijtje gezet!

10. Wild Thoughts – DJ Khaled Feat. Rihanna, Bryson Tiller

Dit nummer is nog zó nieuw dat het nog niet is opgepakt door de hitlijsten. Wel verwachten wij bij de redactie dat het een grote hit wordt omdat deze megasterren als DJ Khaled, Rihanna en Bryson Tiller met gesloten ogen zomerhits maken. Daarom krijgen zij de tiende plek in deze lijst

YouTube player

9. Slide – Calvin Harris Feat. Frank Ocean

Calvin Harris kan er ook wat van wat betreft zomerhits. Eerder scoorde hij al monsterhits als ‘How Deep Is Your Love’ en ‘This Is What You Came For’ in samenwerking met Rihanna.

Nu flikt hij het weer maar dan samen met Frank Ocean in ‘Slide’.  Wij zijn ervan overtuigd dat je dit nummer vaker gaat horen deze zomer, dus bij deze alvast een voorproefje!

YouTube player

8. Stay – Zedd Feat. Alessia Cara

‘Stay’ is de soundtrack voor de film ‘Everything,Everything‘, maar daarnaast is dit ook nog eens een enorme hit. Niet zo gek natuurlijk, Zedd weet wel het één en ander van het maken van zomerhits. Zo maakte hij met toenmalig vriendinnetje Selena Gomez de track ‘I Want You To Know’ wat een enorme hit bewees te zijn.

Nu is hij terug samen met Alessia Cara en wij denken dat dit minstens zo’n grote hit wordt.

YouTube player

7. There’s Nothing Holding Me Back – Shawn Mendes

Het bleef een tijdje rustig rondom het tieneridool op muzikaal vlak. Daar kwam een aantal maanden geleden verandering in toen hij deze single dropte. Nu dat hij ook nog eens de videoclip van dit geweldige nummer uit heeft gebracht weten wij wel zeker dat je dit nummer enorm vaak op de radio gaat horen.

Shawn behaalde met ‘There’s Nothing Holding Me Back’ maar liefst de vijfde positie in de Nederlandse top 40.

YouTube player

6. Ciao Adios – Anne Marie

Nieuwkomer Anne Marie staat met dit powernummer voor de tweede keer in de Nederlandse hitlijsten. De single, over het achterlaten van je vriend die niet bepaald het beste met je voor heeft, doet het enorm goed. Tot nu toe is nummer 4 de hoogste notering van de single in de Top 40.

YouTube player

5.  2U – David Guetta Feat. Justin Bieber

In de videoclip van deze single playbacken Victoria’s Secret modellen dit ‘2U‘. In twee weken tijd heeft deze videoclip al meer dan 40 miljoen views op YouTube. En nee, dit komt niet alleen door de beeldschone vrouwen in de clip, het nummer is namelijk ook fantastisch! Wij weten wel zeker dat dit een enorme zomerhit wordt.

YouTube player

4. It Ain’t Me – Kygo Feat. Selena Gomez

‘It Ain’t Me’ doet het al een tijdje erg goed. Nu dat de zon weer volop schijnt is deze ook niet meer weg te denken uit alle zomer playlists. Met zo’n powerduo als Kygo en Selena is dat natuurlijk niet zo gek. De twee hebben beiden meerdere zomerhits op hun naam staan.

YouTube player

 3. I’m The One – DJ Khaled Feat. Justin Bieber, Chance The Rapper, Quavo, Lil Wayne

Alles aan ‘I’m The One’ schreeuwt zomer! En nee, dan hebben we het niet over DJ Khaled die constant door al zijn tracks heen schreeuwt. ‘I’m The One’ staat op nummer twee in de Top 40. Naar onze verwachtingen kunnen we ook deze track volop met de radio mee blèren deze zomer.

YouTube player

2. Despacito remix – Luis Fonsi & Daddy Yankyee feat. Justin Bieber

Het begint er op te lijken dat het recept voor een zomerhit à la 2017, Justin Bieber is! De Canadese zanger staat ook met de remix van ‘Despacito’ in de Top 40 en met dit nummer staat hij maar liefst op de eerste plek. Deze staat tot nu toe zeven weken op nummer één en dat is genoeg voor de tweede plek op deze lijst.

Fun fact: De originele versie, zonder Justin Bieber, heeft als hoogste notering nummer 3 in de hitlijsten.

YouTube player

1. Shape Of You – Ed Sheeran

Niemand minder dan Ed Sheeran staat op onze nummer één plek met Shape Of You. De track, origineel geschreven voor Rihanna, bevat Caribische invloeden en aanstekelijke lyrics waardoor je niet stil kan zitten als je deze hoort.

‘Shape Of You’ stond vijftien weken op nummer 1  en heeft maar liefst 1.532.056.892 views op YouTube. Als dit nou geen echte zomerhit is, dan weten wij het ook niet meer!

YouTube player

Bron: Top 40

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.