Demi Lovato dacht op zevenjarige leeftijd voor het eerst aan zelfmoord

Geschreven door op 21 maart 2018 om 17:23
Demi Lovato - Bron: Wikimedia (CC BY 2.0) - Fotocredits: Ralph Arvesen

Demi Lovato heeft openlijk met verschillende mentale ziektes gestreden, waaronder bipolaire stoornis, schizofrenie, depressie en angstgevoelens. Nu maakt Lovato, tijdens een interview met Dr. Phil bekend dat ze op zevenjarige leeftijd voor het eerst suïcidale gedachten kreeg.

Demi lovato dacht aan zelfmoord

De 25-jarige singer-songwriter verteld in een interview met Dr. Phil over de eerste keer dat ze dacht aan zelfmoord:

“De allereerste keer dat ik suïcidaal was, was toen ik zeven was. Ik was gefascineerd door de dood.- Ik heb dingen meegemaakt waar ik niet over gesproken heb, en ik weet niet of ik er ooit over zal praten. Maar op zevenjarige leeftijd wist ik dat als ik mijn eigen leven zou nemen, de pijn zou verdwijnen.”

Demi onthulde dat haar zelfmoordgedachten werden veroorzaakt omdat ze gepest werd. Daarna ervoer ze dezelfde duistere gedachten ervaren als gevolg van haar mentale stoornissen en traumatische gebeurtenissen in haar leven.

YouTube player

De ‘Sorry Not Sorry -zangeres zei dat ook haar moeder voor het ergste vreesde:

 “Het kwam verschillende keren terug – toen ik worstelde met een depressie, mijn bipolaire stoornis. En er was een tijdje toen mijn moeder bang was om me ’s morgens wakker te maken omdat ze dat niet wis of ik wel in leven zou zijn of niet, want elke keer als ik snij, werd het dieper en dieper. ‘

Dood van vader

Ook het feit dat de zangeres, op veertienjarige leeftijd,  stopte met communiceren met haar vader bezorgde haar veel pijn. Ze geeft aan het niet ‘af heeft kunnen sluiten’ voor hij, in 2013, stierf aan kanker. Haar vader worstelde, net als Demi zelf, met mentale ziektes. Hierdoor heeft hij volgens de popster nooit een goede vader kunnen zijn.

“Hij stierf toen ik 20 was. En ik was zo in tweestrijd,” vertelde ze Dr. Phil. “Een deel van mij haatte hem, een deel van mij hield van hem en een deel van mij had medelijden met hem.”

Lovato schreef haar lied ‘Father‘ als een manier om hulde te brengen aan haar gecompliceerde relatie met haar vader en zijn dood, en ze gaf toe dat het moeilijker voor haar is om in concert te spelen dan bijna elk ander lied dat ze zingt.

“Dit is de eerste tour waar ik het op heb uitgevoerd. Ik heb het maar drie keer live gezongen,” zei Lovato, die momenteel op reis is door haar land op haar Tell Me You Love Me Tour.

YouTube player

Groepstherapie

De zangeres is erg open over haar mentale problemen. Zo maakte ze eerder dit jaar zelfs bekend groepstherapie te regelen voor fans voorafgaand aan haar shows tijdens de Tell Me You Love Me tour.

Bron: Dr. phil

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
· · · ·
Artikel Categorieën:
Artiesten · Demi Lovato Nieuws · Fun Content · Nieuws