Schotse politie ziet heavymetalfans verkeerd aan voor zelfmoordenaars

Geschreven door op 12 april 2018 om 15:03
Heavy Metal - Andreas Bohnenstengel [CC BY 3.0 de (https://creativecommons.org/licenses/by/3.0/de/deed.en)], via Wikimedia Commons

De Schotse politie zette afgelopen weekend een grootschalige reddingsactie op touw na melding dat een groepje kampeerders zelfmoord zou gaan plegen. Alleen waren het geen zelfmoordenaars, maar gewoon heavymetalfans.

Grootschalige reddingsactie voor heavymetalfans verward voor zelfmoordenaars

Drie ruige mannen en drie kinderen, geschminkt en gehuld in zwarte kleding. Dat is foute boel, moet een voorbijganger hebben gedacht bij het zien van de groep wildkampeerders bij het Loch Ness. De Schotse politie kreeg namelijk een tip binnen dat de kampeerders mogelijk verwikkeld waren in een zelfmoordpact en zette vervolgens een grootschalige reddingsactie op. Het probleem was echter dat de groep helemaal niet gered hoefde te worden, het waren gewoonweg heavymetalfans.

Biertje rond het kampvuur

De drie mannen keken raar op toen zij een biertje rond het kampvuur aan het drinken waren, terwijl de kinderen in de tent lagen te slapen. Opeens zagen zij lichten van politieboten op zich afkomen. Met een boot werden de heavymetalfans over het Loch Ness naar het vasteland gebracht. Daar stonden meer dan 20 hulpdienstvoertuigen en 50 mensen op ze te wachten.

Ingeslagen autoruiten

Eerder had een politieagent de ramen van de geparkeerde auto’s van de wildkampeerders ingeslagen, op zoek naar een zelfmoordbriefje. In een gesprek tussen de metalheads en de politie bleek dat er zorgen waren geweest over een mogelijke ontvoering.

Gedwongen in auto slapen

De politie liet de groep na afloop achter op het vasteland, met niets meer dan een politienummer. De drie mannen, drie jonge kinderen en een hond moesten gedwongen in hun auto’s met kapotte ruiten slapen. De wildkampeerders hadden al teveel gedronken om nog te mogen rijden.

Vooroordelen over heavy metal fans

Omdat we allemaal gekleed in zwart zijn en eruit zien als heavymetalfans, denken mensen gelijk dat we gevaarlijk zijn“, zei David Henderson tegenover The Guardian. Henderson was een van de wildkampeerders en lid van heavy metal band Nyctopia. Hij vermoedde dan ook dat het incident gebeurde, omdat de groep zwarte kleding aan had en de kinderen corpse face-paint op hadden.

Ze lieten ons voelen alsof we iets verkeerds deden, maar we vinden het gewoon leuk om wild te kamperen, bier te drinken en naar heavy metal te luisteren“, aldus de docent moderne talen.

 

Bron: The Guardian

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Fun Content · WTF