5 grote metal releases om naar uit te kijken in 2019!

Geschreven door op 8 januari 2019 om 14:24
concerten, Rammstein - Foto: Kreppen Deth (Wikimedia Commons, CC BY-SA 4.0)

Een nieuw jaar betekent weer een hoop nieuwe muziek! Deze vijf grote metal releases mag je dit jaar absoluut niet missen.

Vijf metal albums om naar uit te kijken in 2019

Het nieuwe jaar is inmiddels een week onderweg. Aan het einde van het afgelopen jaar keken we met z’n allen massaal terug op de mooiste en meest bijzondere momenten van 2018, maar nu is het tijd om vooruit te kijken. En dat we genoeg nieuwe muziek hebben om naar uit te kijken, dat is wel duidelijk!

Ook in de metalwereld staan er alweer een hoop grote nieuwe releases gepland. Zo zullen deze vijf grote bands ergens in de komende twaalf maanden een nieuw album droppen.

Dream Theater

YouTube player

Dream Theater is de eerste band uit dit rijtje dat een album dropt. De progressieve metalband komt op vrijdag 22 februari met de nieuwe plaat ‘Distance Over Time’, het veertiende studioalbum van de rockers. Op 7 december verscheen de eerste single van het album: ‘Untethered Angel’.


Rammstein

Rammstein-fans wachten inmiddels al bijna tien jaar lang op een nieuw studioalbum, maar het geduld wordt bijna beloond! De release van de zevende plaat van de Duitse Tanzmetall-band komt steeds dichterbij. Gitarist Richard Kruspe liet onlangs weten dat de release van het album voor de maand april in de agenda staat.


Slipknot

YouTube player

Slipknot verraste zijn fans eind oktober met de plotselinge release van single ‘All Out Of Life’. De track is het eerste voorproefje van een gloednieuw album. Er is nog niet veel bekend over de nieuwe plaat, maar frontman Corey Taylor liet in november weten dat het nieuwe album ergens halverwege 2019 moet verschijnen.


Tool

Je dacht dat Rammstein-fans al lang op een nieuw album wachten? Zeg dat maar niet tegen de Tool-fans! Liefhebbers van de alternatieve metalband wachten al sinds 2006 (!) geduldig op een nieuw album van de rockers. Het wachten lijkt echter eindelijk beloond te worden!

Frontman Maynard James Keenan hintte in september 2018 op Twitter al naar een release in 2019 (zie bovenstaande tweet). Afgelopen vrijdag liet hij tevens weten dat de vocals voor de nieuwe plaat al maanden geleden opgenomen zijn.


Megadeth

Ook Megadeth is al een tijdje druk met het maken van een nieuw studioalbum. Zo druk zelfs, dat frontman Dave Mustaine onlangs aankondigde even afstand te nemen van social media, om zich zo volledig op het nieuwe album te kunnen focussen. Volgens de zanger en gitarist wordt de nieuwe plaat “snel en sterk”. Het zestiende Megadeth-album heeft nog geen naam en releasedatum.


Geruchtenmolen en andere (mogelijke) releases in 2019

Deze vijf platen zijn natuurlijk niet de enige metal releases die dit jaar het levenslicht zullen zien. Veel grote rock- en metalbands werken momenteel (naar verluidt) aan nieuwe muziek. Zo is inmiddels bekend dat onder andere Anthrax, Amon Amarth, Gojira, Mastodon, Korn en Lamb of God toewerken naar een nieuwe release.

Naast deze albums gaan er nog veel meer geruchten de ronde over mogelijke metal releases in 2019. Zo wordt er bijvoorbeeld gespeculeerd over nieuwe muziek van AC/DC, nadat de bandleden (inclusief ex-zanger en -drummer Brian Johnson en Phil Rudd) gespot werden bij een studio in Canada. Ook de namen van onder andere Avenged Sevenfold, Alter Bridge en Volbeat worden in de wandelgangen genoemd.

Of deze geruchten een kern van waarheid bevatten, zal moeten blijken. Wel kunnen we inmiddels met zekerheid stellen dat 2019 een mooi jaar wordt voor de rock- en metalliefhebbers!

 

Bron: Twitter, Loudwire, Revolver, Metal Injection

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Fun Content · Lijstjes · Nieuws