Interview: F1rstman over muziek, ambities en zijn debuut EP ‘At F1rst’

Geschreven door op 13 oktober 2017 om 15:31
F1rstman At F1rst EP cover - Bron: Persbericht BAAS - Fotocredits: BAAS

F1rstman dropte op 6 oktober zijn debuut EP ‘At F1rst’. ArtiestenNieuws was bij de releaseparty en sprak hem over zijn muziek, ambities en nieuwe projecten.

F1rstman releast EP ‘At F1rst’ in shishalounge Callisto

Op vrijdag 6 oktober was het eindelijk zover voor Hassan Syed, zoals de zanger echt heet en kwam zijn debuut EP ‘At F1rst‘ uit.

F1rstman - Bron: Persbericht BAAS - Fotocredits: BAAS

F1rstman – Bron: Persbericht BAAS – Fotocredits: BAAS

F1rstman werd geboren in Lahore, de hoofdstad van Pakistan, maar verhuisde op drie-jarige leeftijd met zijn ouders naar Rotterdam. Na jarenlang aan zijn carrière te hebben gewerkt, kwam zijn grote doorbraak in 2015 met zijn single ‘round & round’.

Sindsdien gaat het enorm goed met de zanger. F1rstman scoort hit na hit op de Nederlandse charts en laat zodoende zijn stempel achter op de muziekscene.

“Ik heb alleen nog goede reacties ontvangen op mijn EP”

Voorafgaand aan zijn releaseparty heeft F1rstman een diner georganiseerd. Hier waren zowel dierbaren, als fans en pers bij aanwezig.

Eten als hyena’s

Wanneer F1rstman is gearriveerd stelt hij zichzelf persoonlijk voor en bedankt hij iedereen voor hun komst. Vervolgens worden er Indonesische gerechten geserveerd en kunnen zijn fans hem de hemd van het lijf vragen. Nog voordat het diner echt begint drukt de entertainer iedereen op het hart dat zij vooral van het eten moeten genieten. “Hou je niet in mensen- eet als hyena’s” Grapt hij.

Releaseparty in de shishalounge

Na het diner neem F1rstman nog wat foto’s met zijn fans en vertrekt dan naar zijn releaseparty in shishalounge Callisto. Waarom een shishalounge? Deze plek is volgens de artiest uitermate geschikt om zijn gloednieuwe EP in de luiden. Naar eigen zeggen helpt het roken van shisha de zanger met het produceren van zijn muziek. “Ik ben er gewoon een beetje verslaafd aan en de hele vibe die het creëert; Lekker relaxed.” 

Samenwerkingen

Inmiddels is Hassan van outfit geswitcht. Hij draagt hij nu een traditionele, blauwe, sherwani. Dè ingrediënten voor een succesvolle releaseparty, drank, shisha, en goede muziek, zijn aanwezig. Gasten hebben het naar hun zin en F1rstman voelt zich zichtbaar als een vis in het water.

De nieuwe EP bevat tien tracks waarvan zes in samenwerking met andere artiesten. Hassan nam zelf contact op met wie hij maar nodig had, om zodoende zijn nieuwe project naar een volgend niveau te tillen. “Ik maak eerst mijn tracks en kijk dan pas ik wie daar het beste bij past” Op ‘At F1rst‘ is de selectie gevallen op 10 getalenteerde collega’s. Naast Dystinct staan I Am Aisha, Justice Toch, Josylvio, Lijpe, ROLLÀN, Shanee, KM, Bollebof en Dopebwoy op de plaat.

“Ik ben het meest trots op ‘Kabhi’, track 3 van de EP. In dit nummer kan ik gewoon als mijn emotie, gevoel en liefde kwijt.”

Voor het nummer ‘Kabhi’ werkte F1rstman samen met de Belgische Dystinct. Een artiest die Hassan tijdens zijn releaseparty als één van de meest getalenteerde artiesten’ aankondigt.

F1rstman werkt druk aan zijn debuut album

F1rstman - Bron: Persbericht BAAS - Fotocredits: BAAS

F1rstman – Bron: Persbericht BAAS – Fotocredits: BAAS

 

De, van oorsprong Pakistaanse zanger, staat vooral bekend om zijn unieke Bollywood sound die hij in elke track met zich meebrengt.

 

Syed is momenteel druk bezig met het produceren van zijn allereerste album. Ooit heeft de zanger gezegd dat hij geen album uitbrengt totdat hij het gevoel heeft dat elke track in de top 50 kan belanden. Nu is dat moment naar eigen zeggen aangebroken; “Elke track op een album moet perfect zijn en een internationale sound hebben. Ik ben er nu klaar voor.”

“Met ‘At F1rst’ wil ik laten zien dat ik veelzijdige nummers met veel verschillende invloeden kan maken.” Hoewel die Bollywood sound hetgeen is wat hem zo uniek maakt, zijn de meningen hierover soms wat verdeeld. Volgens sommigen is het absoluut ‘not done’ om de traditionele Bollywood cultuur te me

ngen met het moderne.

“Het stoort me niet hoor. Ik neem feedback altijd tot me en dan kijk ik wel of ik er iets mee doe maar mensen hebben altijd wel wat te zeggen als je lekker gaat”  Volgens de artiest moeten sommige mensen nog wennen aan het nieuwe

geluid dat hij produceert.

“Ik vind het leuk dat ze creatief is en ik wil haar altijd zoveel mogelijk haar creativiteit laten ontdekken”

F1rstlady

F1rstman is altijd een entertainer geweest. Dat blijkt uit het feit dat de artiest sinds zijn zesde op het podium staat. Op 11-jarige leeftijd vertolkte hij zelfs de rol van Simba in ‘The Lion King’. Papa Hassan zegt dezelfde creatieve trekken ook bij zijn 5-jarige dochter te zien. “Ze is altijd aan het zingen, altijd aan het dansen als een echte ‘F1rstlady'” Grapt hij.

 

Aan alles is te merken dat Hassan enorm close met zijn dochter is. Gedurende de avond staat de kleine (tevens grootste) fan voortdurend aan zijn zijde. Vader en dochter delen zelfs een mooi podiummoment waarbij de ‘F1rstlady’ voornamelijk de show steelt. “Ik betrek mijn dochter bij alles wat ik doe want ik wil dat ze zoveel mogelijk culturen leert kennen en een echt wereldmens wordt.”

” Niks en niemand weerhoudt mij van ‘world domination'”

De zanger heeft grote ambities voor de toekomst: “Over 10 jaar heb ik een nobel prijs. Ik wil dat mensen mij herinneren als iemand die z’n best deed om anderen te helpen.” Syed streeft ernaar om op zakelijk gebied net zo groot als, labeleigenaars, Ali B of Kees De Koning te zijn.

De 25-jarige heeft grootse plannen. Hij werkt momenteel aan zijn debuutalbum en wil minstens zo’n grote impact creëren in de Bollywood scene als in de Nederlandse urban scene. Tracks in zijn moedertaal, Urdu, zijn binnenkort een feit. Hassan neemt keer op keer risico’s op muzikaal vlak maar de zanger is 100 procent zeker van zijn slagingskans;

“Ik geloof zo erg in mijn kracht. Mijn doel is het behalen van ‘world domination’.”Niks en niemand kan mij weerhouden van het behalen van mijn doel. De enige voor wie ik alles zou laten vallen is mijn dochter.”

F1rstman Madness

Bekijk hieronder deel 1 van de YouTube serie ‘F1rstman Madness’. Deze draait om de zomertour waarbij de, door Bollywood geïnspireerde zanger, op verschillende vakantiebestemmingen optrad.

In de serie zie je zowel de droevige als leuke en grappige momenten van ‘an artist on the road’.

Wil je F1rstman volgen en steunen in zijn weg naar succes? Houd dan zijn volgende kanalen in de gaten; Spotify, Website, Facebook, Instagram, YouTube

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
· · · · · ·
Artikel Categorieën:
Artiesten · EP · F1rstman Nieuws · Fun Content · Interviews · Nieuws