Hip Hop groep Naughty By Nature voor WK Breakdance naar Nederland

Geschreven door op 13 oktober 2017 om 15:26
Naughty By Nature - Bron: persbericht BAAS Amsterdam - Fotocredits: persbericht BAAS Amsterdam

Naughty By Nature komt naar Nederland! En niet zomaar, de mannen komen in verband met de danscompetitie ‘Red Bull BC-One World Final’ naar ons kikkerlandje.

Naughty By Nature naar Nederland

De Grammy winnende groep komt naar Nederland voor de, door Red Bull georganiseerde, danscompetitie. Op 3 november is er, onder leiding van de Amerikaanse tv- en radio-persoonlijkheid Sway, een lezing in de Westerunie.

Sway gaat met de mannen in gesprek over het nalatenschap van Naughty By Nature en alles wat de groep heeft gedaan voor de Hip Hop cultuur. De lezing op 3 november is gratis toegankelijk voor maximaal 70 personen.

WK Breakdance

Op zaterdag 4 november treden de rappers op tijdens de uitverkochte finale van het WK Breakdance dat overigens voor het eerst in Nederland georganiseerd wordt.

Naughty By Nature

Vin Rock, DJ Kay Gee en Treach, zoals de mannen heten, werden in 1986 door Queen Latifah ontdekt. Onder haar management tekende de groep bij Tommy Boy Records.

De driekoppige rapgroep produceerde hits als ‘O.P.P’, ‘Everything’s Gonna Be Alright’ en ‘Hip Hop Hooray’ welke Hip Hop hielpen vormen. In 1996 ontving de legendarische groep een Grammy voor hun vierde album, ‘Poverty’s Paradise, in de categorie ‘Best Rap Album.'”

YouTube player

Westerpark in de ban door Hip Hop

Van 2 tot en met 4 november staat Hip Hop in het middelpunt van  het Westerpark in Amsterdam. Er zijn lezingen, breakdance battles, workshops en kunst met als hoogtepunt op 4 november de finale van het WK Breakdance in de Amsterdamse Gashouder.

De 16 beste breakdansers ter wereld nemen het dan tegen elkaar op om er achter te komen wie er nou ècht beste is. Nederland is goed vertegenwoordigd met Menno van Gorp, die in 2014 de titel al eens won, Shane Donovan Boers en Justen Beer.

De finale van het WK is helaas compleet uitverkocht, maar niet getreurd! Het evenement is op 4 november 20:00 live te bekijken via deze link. Ook wordt het uitgezonden via Red Bull TV en RTL 5 om 21:00 uur.

Bron; Persbericht BAAS Amsterdam

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Naughty By Nature Nieuws · Nieuws · Venues