Maarten Heijmans zingt Ramses bij Nederlandse poppodia

Geschreven door op 20 november 2019 om 11:27
Albumcover: RAMSES - Maarten Heijmans - Foto: Persbeeld Multimo Media

Maarten Heijmans gaat op tournee langs de Nederlandse poppodia! Tijdens de concertreeks voert hij het repertoire van Ramses uit, samen met zijn band.

Maarten Heijmans op tournee

Maarten Heijmans brengt op zondag 1 december 2019 het album ‘RAMSES’ uit. Op deze plaat staan zijn eigen versies van het repertoire van de legendarische Ramses Shaffy. Ter promotie van het album gaat de zanger op tournee door Nederland. Samen met zijn band presenteert Heijmans het album in de Stadsschouwburg te Amsterdam op 1 december, waarna eind maart 2020 de reis langs verschillende poppodia begint.

Bekijk hier een overzicht van de tourdata en -locaties:

  • Zondag 1 december 2019 in Stadsschouwburg, Amsterdam (uitverkocht)
  • Zondag 29 maart 2020 in De Oosterpoort, Groningen
  • Woensdag 1 april 2020 in Schouwburg, Rotterdam
  • Woensdag 8 april 2020 in TivoliVredenburg, Utrecht
  • Donderdag 9 april 2020 in 013, Tilburg
  • Dinsdag 14 april 2020 in Doornroosje, Nijmegen
  • Zondag 19 april 2020 in Paradiso, Amsterdam

Concertkaarten

Tickets zijn vanaf vrijdag 22 november 2019 om 10:00 uur verkrijgbaar via de websites van de desbetreffende poppodia. Uitverkocht? Kijk hier!

‘RAMSES’

Maarten Heijmans ontving in 2015 een Gouden Kalf én een Emmy Award voor zijn vertolking in de titelrol van de TV-serie ‘Ramses’. Na de opnames besloot hij een aantal nummers in een nieuw jasje te steken, waaruit de voorstelling ‘Maarten Heijmans zingt Ramses Shaffy’ ontstond. Dit werd dusdanig goed ontvangen dat de acteur zijn nummers in een een studioalbum heeft gebundeld. Op zondag 1 december 2019, precies 10 jaar na Shaffy’s overlijden, verschijnt ‘RAMSES’.

De verzameling songs die de zanger voor het album heeft geselecteerd bevat bekende nummers als ‘Sammy’, ‘Laat Me’ en ‘Wij Zullen Doorgaan’, maar Maarten wilde er zeker niet een ‘Best Of’-plaat van maken. Heijmans zegt er het volgende over “De Shaffy songs die mij het meeste hebben geraakt behoren misschien wel tot zijn onbekendere werk, nummers als ‘Als je niet bij me’ bent of ‘Slaapliedje’.  Elk nummer op dit album heeft veel voor me betekend tijdens de voorbereiding en het draaien van de dramaserie en ik heb aan elke track iets persoonlijks kunnen toevoegen”.

 

 

Bron: Multimo Media

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.