Lenny Kravitz en meer naar Kralingen Stamping Ground

Geschreven door op 5 juli 2016 om 12:34
Lenny Kravitz - Fotocredits: Carlos Delgado - Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Wie kent het Holland Pop festival nog? Hét antwoord op Woodstock. Het festival is terug als Kralingen Stamping Ground, en heeft meteen een grote naam te pakken: Lenny Kravitz!

Lenny Kravitz op Kralingen Stamping Ground

Carlos Delgado – wikimedia commons

Kralingen Stamping Ground doet oude tijden herleven

Onder het motto It’s all about attitude is op zondag 11 september het festival Kralingen Stamping Ground. De organisatoren willen de nare gedachten die 15 jaar geleden zijn ontstaan vervangen met berichten van liefde. En wie kun je nou beter het bericht van liefde laten overbrengen dan Lenny Kravitz!

En niet alleen de Amerikaanse rockgrootheid maakt zijn opwachting op het ééndaagse festival. Onder andere Paul Rodgers, Canned Heat en Bintangs zijn ook aanwezig! de rest van de line-up is op donderdag 7 juli bekend.

RECTIFICATIE: nader onderzoek leert ons dat én Lenny én Paul op dat moment in de Verenigde Staten aan het optreden zijn. Houd dus je hand op de knip, en wacht op meer informatie.

De kaartverkoop is reeds gestart.

Kralingen als middelpunt van vernieuwing

De gedachte van Kralingen Stamping Ground gaat allemaal om vervangen. Het vervangen van nare gedachten over vechten om het geloof:

“I dreamt I was populated by a whole lot of nagging people. Insecure and afraid folks, they were fighting about believes. Dazed and confused they were. The many seemed to have forgotten they lived in my sweet paradise”

Het festival wil het hippie-gevoel weer terug brengen die eind jaren ’60 en begin jaren ’70 in de wereld was. Ze richten zich op vrijheid, persoonlijke groei, minder regels, en bovenal liefde.

Een blijde bende

Daarmee hopen ze een vergelijkbaar punt in de geschiedenis te maken als het Holland Pop festival. In het laatste weekend van juni 1970 werd de tegenhanger van Woodstock in het Kralingse Bos neergezet, met dezelfde gedachte als het Amerikaanse festival.

Met artiesten als Jefferson Airplane, Santana, Pink Floyd, Supersister, Focus en Ekseption op het affiche kwamen 150.000 mensen naar het bos om te genieten van goede muziek, lekker weer, en drugs. Want op dit festival kwam het gedoogbeleid van de overheid omtrent softdrugs op gang. De aanwezige undercoveragenten kwamen namelijk maar weinig in actie tegen de marihuana-gebruikers.

Get yer rocks off!

 

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.