Mick Jagger dropt nieuwe singles ‘England Lost’ en ‘Gotta Get A Grip’

Geschreven door op 28 juli 2017 om 11:51
Mick Jagger (The Rolling Stones) - Foto: Marcel Antonisse Wikimedia Commons

Mick Jagger heeft twee nieuwe nummers uitgebracht! De legendarische The Rolling Stones-frontman deelde zijn nieuwe solo-tracks op 27 juli.

Mick Jagger onthult twee nieuwe tracks

Surprise! Mick Jagger heeft twee nieuwe singles uitgebracht! De legendarische zanger dropte op donderdag 27 juli de twee nieuwe nummers ‘England Lost’ en ‘Gotta Get A Grip’. De tracks gaan over de politieke situatie in Engeland. Beide nummers werden in april geschreven, zo meldt het Britse NME.

Het Britse medium meldt dat de singles een antwoord zijn op alle ‘verwarring en frustratie’ over de tijd waarin we leven. De tracks zijn het resultaat van Jaggers angst en onwetendheid jegens de veranderende politieke situatie in Engeland.

‘England Lost’

Op de track ‘England Lost’ werkt de Stones-frontman samen met de Britse rapper Skepta. Het nummer lijkt op het eerste gezicht over een verloren voetbalwedstrijd van het Engelse nationale team te gaan, maar de single heeft een veel diepere betekenis: “Het gaat over het gevoel dat we in een moeilijke tijd leven.”

Volgens NME was Jagger op zoek naar een Britse rapper om hem te helpen met de track. Lang hoefde de iconische zanger niet te zoeken: “Van begin af aan wilde ik een Britse rapper op de track. Skepta stapte in een oogwenk in en ik vond het fantastisch wat hij deed.”

‘Gotta Get A Grip’

Over de single ‘Gotta Get A Grip’ had Jagger het volgende te zeggen: “Ondanks alle gebeurtenissen moet je gewoon doorgaan met je leven, jezelf zijn en proberen je eigen lot te bepalen.”

The Rolling Stones terug in de studio

Onlangs werd ook bekend dat The Rolling Stones terug de studio in zijn gedoken. Gitarist Keith Richards meldde dat de legendarische band, die in september en oktober twee keer in Nederland staat, begonnen is met werken aan een nieuw album. In 2016 brachten de rockers het coveralbum ‘Blue & Lonesome’ uit. In 2005 verscheen het laatste eigen studioalbum van de band: ‘A Bigger Bang’.

Bron: NME

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.