Keith Richards bevestigt: “The Rolling Stones terug in de studio”

Geschreven door op 25 juli 2017 om 12:39
The Rolling Stones - Bron: Persfoto LD Communications

The Rolling Stones zijn terug in de studio! Gitarist Keith Richards bracht het nieuws in gesprek met ‘Ultimate Classic Rock’.

The Rolling Stones werken aan nieuw album

Begin juli doken plotseling geruchten op dat The Rolling Stones de studio in gedoken waren om te werken aan een nieuw album. Gitarist Keith Richards heeft het nieuws inmiddels bevestigd: The Stones werken aan een opvolger voor de in 2005 uitgebrachte plaat ‘A Bigger Bang’!

In gesprek met het Amerikaanse ‘Ultimate Classic Rock’ zegt Richards dat de band terug in de studio is: “Ja, ja dat zijn we. Sinds kort. We zijn wat nieuw werk aan het knippen en denken na over wat we er mee gaan doen.”

‘Blue & Lonesome’

De inmiddels 73-jarige gitarist sprak ook over het succes van coveralbum ‘Blue & Lonesome’, dat in 2016 verscheen: “Blue & Lonesome heeft ons een beetje verrast. We wisten dat het iets was wat we moesten doen, maar we hadden deze reactie niet verwacht.”

Volgens Richards zorgt het succes van de plaat voor een ‘onvermijdelijk’ tweede deel, maar daar zal de band voorlopig nog even mee wachten: “Al zou het niet veel moeite kosten om nog meer van dat soort werk te maken. Het is zo leuk om te doen.”

The Rolling Stones in Nederland

Of de band veel tijd heeft om aan een nieuw album te werken valt te betwijfelen. De rockers trekken binnenkort namelijk door Europa met hun nieuwe tour! Ook Nederland mag zich verheugen op de komst van de legendarische band: op 30 september staan Mick Jagger en co. in de Johan Cruijff Arena. Twee weken later staan de rockers in de Arnhemse GelreDome.

Kun jij niet wachten tot de band in Nederland staat? Kom dan nu alvast in de stemming met onderstaande video! Onlangs zette de redactie van Artiesten Nieuws haar vijf favoriete The Rolling Stones-tracks op een rijtje:


Bron: Ultimate Classic Rock

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.