Top 5 optimistische nummers voor de dag van de positiviteit

Geschreven door op 1 november 2016 om 11:55
Frank Turner & The Sleeping Souls - Foto: Amadeusz Jasak - Flickr (CC BY-ND 2.0)

Het is vandaag de nationale dag van de positiviteit! Een perfect moment voor een lijstje vol met optimistische, vrolijke en opbeurende nummers!

5. Aurora – Lucky

In dit schitterende nummer gaat Aurora op een prachtige manier in op tegenstellingen. Zo wordt er in de lyrics gereflecteerd op de negatieve en soms verwarrende gebeurtenissen in het leven, maar het lied draai uiteindelijk ook om het op een gelukkige manier verder leven:
“I don’t know where I am, or where I’ll go / Where to even begin when I know / What lies behind makes no sense in my mind / But I know that it’s time to let go / And I feel light for the very first time / Not anybody knows that I am lucky to be alive”.

YouTube player

4. Yellowcard- Here I Am Alive

In Here I Am Alive van het album Southern Air uit 2012 zingt Yellowcard over het vieren van je prestaties in het leven en het bereiken van je doelen ondanks de kritiek van anderen. In het nummer van de band, die er binnenkort helaas mee ophoudt, is ook Tay Jardine (o.a. bekend als zangeres van We Are the In Crowd) te horen.

YouTube player

3. Zebrahead – So What

In de categorie ‘don’t worry, be happy’ past het lied So What van Zebrahead ongetwijfeld. Met lyrics als “So what / If it doesn’t get better / So what / If the loving ain’t free / Cause I’m happy right here in the California breeze” is het een ideale soundtrack voor een zorgeloze en positieve dag.

YouTube player

2. Big D and the Kids Table – Shining On

Ook bij de ska-punkband Big D and the Kids Table weten ze goed hoe ze positieve liedjes moeten schrijven. In Shining On vertelt zanger David McWane over een dag waarop alles misging; hij laat zich echter niet van slag brengen en geniet van een opbeurende stadswandeling in de zon.

YouTube player

1. Frank Turner – Get Better

Folkpunker Frank Turner is misschien wel een beetje de koning van de positieve liedjes. Zijn meest recente album, Positive Songs for Negative People, staat helemaal vol met nummers die de luisteraar ongetwijfeld opvrolijken. Zo is Get Better een heerlijke meezinger over het fixen van je problemen en het op een positieve manier doorgaan met leven.

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Fun Content · Lijstjes · Nieuws