Deze artiesten zijn niet blij met Donald Trump

Geschreven door op 3 november 2020 om 15:57
elvis presley, Pharrell williams, Trump, Bruce Springsteen Donald Trump - Foto: Gage Skidmore - (Bron: Flickr)

Een belangrijk aspect van de presidentsverkiezingen van Donald Trump, bij zijn campagnes in zowel 2016 als in 2020, zijn de politieke bijeenkomsten die hij organiseert. Ook dit vreemde jaar met het coronavirus gaat hij gewoon door met dergelijke bijeenkomsten, wat niet bepaald veilig lijkt. Deze zogenoemde rally’s zijn erg belangrijk voor de campagne van Trump om te worden herkozen president van de Verenigde Staten. Hierbij maakt hij bovendien veel gebruik van muziek. Verscheidene artiesten zijn er echter niet bepaald blij mee dat hun nummers gebruikt worden voor de campagne van de huidige president. Zo zijn er zelfs muzikanten die gedreigd hebben met rechtszaken. Hieronder staan een aantal bands en artiesten die zich verzetten tegen het gebruik van hun muziek tijdens de politieke bijeenkomsten van Donald Trump. 

Neil Young

Neil Young heeft diverse keren aangegeven dat hij het niet goedkeurt dat Trump zijn wereldberoemde nummer ‘Rockin’ in the Free World’ gebruikt tijdens de rally’s van de president. Sinds 2015 wordt dit liedje namelijk al ingezet door het team van Donald Trump. Young heeft eerder al aangegeven dat hij geen juridische gronden heeft om zich te verzetten tegen dit gebruik, maar wel schreef hij dit jaar een open brief gericht aan Trump. Hierin stond het volgende: “Elke keer dat Rockin’’in the Free World’ of een van mijn nummers wordt gespeeld tijdens jullie bijeenkomsten, hoop ik dat je mijn stem hoort. Onthoud dat het de stem is van een belastingbetalende Amerikaanse staatsburger die je niet steunt. Ik.”

The Rolling Stones

Zowel zanger Mick Jagger als gitarist Keith Richards van The Rolling Stones hebben zich verzet tegen het gebruik van hun nummer ‘You Can’t Always Get What You Want’ door Donald Trump. De oranjegekleurde, waar je ook een Burkely Tas of Fjallraven rugzak in kunt vinden, was hier naar alle waarschijnlijkheid niet blij mee. De Britse band stuurde hem namelijk meerdere brieven over het gebruik van hun welbekende liedje tijdens de campagne van Trump in 2016. Ook in 2020 maakte The Donald weer gebruik van ‘You Can’t Always Get What You Want’, waardoor The Rolling Stones ervoor koos om actie te ondernemen. De band ging samenwerken met Broadcast Music, Inc. voor het ondernemen van juridische stappen als het nummer nog vaker wordt gebruikt door Trump.

Creedence Clearwater Revival

John Fogerty is de frontman van de band Creedence Clearwater Revival, niet te verwarren met het tassenmerk Castelijn en Beerens, en is blijkbaar geen liefhebber van Donald Trump. Hij heeft zich namelijk hevig verzet tegen Trump’s gebruik van het nummer ‘Fortunate Son’ van de band. In oktober 2020 maakte Fogerty zelfs bekend dat hij een zogenoemde cease-and-desist brief had gestuurd naar Trump. Hierin zei de zanger het volgende: “Trump gebruikt mijn woorden en mijn stem om een ??boodschap over te brengen die ik niet onderschrijf”. Bovendien gaf hij aan dat de tekst van het lied bedoeld was kritiek op hoe de rijke mensen op een oneerlijke manier in staat zijn om minder of helemaal geen belasting te betalen.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.

Laatste berichten van Artiesten Nieuws (toon alles)

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.