Live Report: Goldfish in Tivoli Vredenburg DJ ervaring 2.0.

Geschreven door op 20 april 2015 om 15:56
Goldfish - Fotocredits Warrenski - Wikimedia Commons (CC BY-SA 2.0)

Break into the System! Afgelopen zaterdag stond het electronische duo Goldfish in een volledig uitverkochte Tivoli Vredenburg. Het was wederom genieten van een briljante mix van pop, funk jazz met een Zuid-Afrikaans tintje.

Op zaterdag 18 april 2015 zag het zwart van de mensen in de Utrechtse Tivoli Vredenbrug. Vele bezoekers stroomden richting de Ronda voor het uitverkochte Goldfish presents: Organic House. Bij de entree stond een lange rij, toch stroomde alles vlot door. Ook bij de garderobe was geen sprake van lange wachttijden evenals de bar. Prima geregeld, op naar de show!

Bij binnenkomst was supportact Pitto al volop aan het draaien. Pitto is een lokale dj/producer, en staat bekend  om zijn warme blend van deephouse, techno, melancholische popmelodieën en vocalen met een nu-jazz sausje. Een prima opwarmertje die goed aansloot op de hoofdact.

Goldfish presents: Organic House

Iets na tienen betraden “Fishies” Dominic Peters en David Poole onder luid gejuich het podium. Met toffe visuals en “Three Second Memory” maken de mannen een spetterende entree. Direct wordt duidelijk dat de sfeer bij live optredens van Goldfish niet te vergelijken is met een gewone dj-set. Natuurlijk wordt er gedanst, maar alle ogen zijn gericht op het podium.

De multi-getalenteerde “fishies” wisselen de draaitafel af met geïmproviseerde live muziek. De electronische muziek wordt dus gecombineerd met de piano, saxofoon, keyboard, fluit en een contrabas. Elk optreden is uniek. Hierdoor voelt het eigenlijk meer als een concert.

Break into the system!

De energie in de zaal is kenmerkend voor Goldfish optredens. Bij elke climax gaan de handen in de lucht, en de bekende hits “Washing Over Me”, “Fort Knox” en “One Million Views” worden door de loyale fans meegezongen. De klassiekers worden afgewisseld met nieuwe nummers als “Turn Up Da Bass”. Als liefhebber van electro en jazz is het een vette show om te zien. tegelijkertijd is het onmogelijk om stil te blijven staan. Goldfish heeft het begrip DJ opnieuw uitgevonden, een DJ ervaring 2.0.

Zelfs na twee uur lang springen, leek de show in no-time voorbij. Gelukkig was er nog een afterparty. Hier kon tot een uur of drie nagefeest worden.

Goldfish in Tivoli Vredenburg

De Ronda in de Tivoli Vredenburg was een perfecte indoor locatie voor een live optreden van Goldfish. Dankzij de brede ronde vorm en het grote balkon, is de show voor iedereen goed te zien. Er kan lekker gedanst worden en het geluid is top.

Ondanks de capaciteit van 2000 bezoekers, krijg je de indruk bij een intiem optreden te zijn. Wat ons betreft mag Tivoli deze “Fishies” snel weer vangen voor nieuw optreden.

Goldfish @ Amsterdam Live on Stage 2015

Heb je Goldfish in de Tivoli gemist, of wil je ze gewoon nog een keer zien? Dan hebben we goed nieuws voor je! Deze zomer is Goldfish de headliner van Amsterdam Live on Stage. Dit outdoor festival in het Sportpark Riekerhaven vindt plaats op 25 juli. Er zijn momenteel nog tickets beschikbaar. Bekijk hier de Aftermovie van Amsterdam Live on Stage in 2013:

YouTube player

Amsterdam Live on Stage zal naar verwachting snel uitverkocht raken. Wacht niet te lang, anders vis je naast het net. Naast Goldfish staan Typhoon, Clean Bandit, Robin Schulz, Dotan, Jett Rebel en meer vette acts in de line-up. Kijk hier voor meer info en tickets. Kijk hier meer info over Goldfish.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Djuna Vaesen

Djuna Vaesen, Redacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.