Foo Fighters geven concert in Ziggo Dome Amsterdam

Geschreven door op 20 april 2015 om 11:23
Dave Grohl (Foo Fighters, Nirvana) - Foto SobControllers (Flickr) (CC BY 2.0)

De rockband Foo Fighters komt op donderdag 5 november naar Nederland om daar een weerzinwekkend optreden te geven. Daarmee komt de band dus twee keer in Nederland dit jaar!

Ook staat de band dit jaar op het uitverkochte Pinkpop in Landgraaf. Een grote kans dat je de kaartverkoop, zoals velen, hiervoor hebt gemist. Daarom heb je geluk, Foo Fighters komt nog een keer naar Nederland!

Concertkaarten

Foo Fighters komt donderdag 5 november naar Ziggo Dome in Amsterdam. De kaartverkoop start komende vrijdag 24 april om 10.00 uur op Ticketmaster. Veel kans dat ook dit concert, net als de Pinkpop dag waarop Foo Fighters komt, binnen no-time is uitverkocht. Mocht je zeker willen zijn van kaarten? Kijk dan even op Topticketshop om je kaarten vooraf te reserveren.

 

Sonic highways album van Foo Fighters

Zoals bij bijna iedereen bekend is, heeft Dave grohl, voormalig Nirvana drummer, de band Foo Fighters opgericht. Van 1995, waarin de band is opgericht, tot nu scoort de band hit na hit. Hij gebruikte de naam ‘Foo Fighters’ en niet zijn eigen naam, omdat hij niet wilde liften op de aandacht rond de dood van Kurt Cobain (Nirvana zanger). Grohl had zelf verwacht dat hij de naam later wel weer zou veranderen omdat hij het naar eigen zeggen “the dumbest band name ever” vindt. Foo Fighters was een veel gebruikte term voor UFO’s in de 2e wereldoorlog. Inmiddels, 20 jaar later, heeft Foo Fighters nog steeds dezelfde naam en alweer het achtste studioalbum in de schappen liggen. Het album, genaamd Sonic Highways, is een bijzonder album. Het bezit acht nummers waarvan ieder op een andere locatie is opgenomen. Elk nummers is geïnspireerd op de muzikale geschiedenis van die stad.

We stellen je even voor aan twee nummers van het album. Voor meer nummers kun je op bol.com het album kopen.

I Am a River – gemaakt in New York

 

The Feast and the Famine – gemaakt in Washington D.C.

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.