Luisteren naar Nirvana is nog steeds te pijnlijk voor Dave Grohl

Geschreven door op 24 mei 2018 om 14:10
Dave Grohl (Foo Fighters)- Lindsay (Wikimedia Commons)

Dave Grohl kan nog altijd niet luisteren naar de muziek van Nirvana. Het is voor de Foo Fighters-frontman nog steeds te pijnlijk vanwege het tragische overlijden van Kurt Cobain. Dit onthulde het ex-Nirvana-bandlid in een interview met GQ Magazine.

Dave Grohl kan nog altijd niet luisteren naar muziek Nirvana

Dave Grohl onthulde in een interview met GQ Magazine dat hij “nog steeds niet kan luisteren naar Nirvana“. Dit vanwege de pijn door het tragische verlies van Nirvana-frontman Kurt Cobain.

Grohl is oud-drummer van de band die in de jaren ’90 grungemuziek wereldwijd op de kaart zette. Cobain overleed in 1994 op 27-jarige leeftijd. Dave legt in het interview uit dat sinds de dood van zijn vriend en bandlid, hij niet naar de albums van Nirvana kan luisteren, omdat het “zo persoonlijk” is.

Jarenlang niet naar muziek luisteren

Na de dood van Kurt kon de Amerikaanse muzikant jarenlang niet naar muziek luisteren: “When Kurt died, everytime the radio came on, it broke my heart. I don’t put Nirvana records on, no. Although they are always on somewhere. I get in the car, they’re on. I go into a shop, they’re on. For me, it’s so personal.

Nieuwe betekenissen in teksten Kurt

Dave vervolgde in het interview door te vertellen dat hij zich alles van de albums herinnert; tot de kleding die hij aan had tijdens het opnemen of dat het sneeuwde die dag. Hij vindt nog steeds nieuwe betekenissen in de songteksten van Kurt. “There are times when it hits me“, vertelt de voormalige drummer van Nirvana. “You go, ‘Wow, I didn’t realise he was feeling that way at the time“.

Foo Fighters

Na het overlijden van Cobain in 1994 viel de band Nirvana uiteen. Onder de naam ‘Foo Fighters‘ bracht Grohl in 1995 een album uit met nummers die hij in zijn Nirvana-periode schreef. De multi-instrumentalist speelde alle bas-, gitaar- en drumpartijen zelf in.

Pas later formeerde hij een band en de rest is geschiedenis; Foo Fighters maken inmiddels al meer dan twintig jaar hits en zijn een geliefde verschijning op grote festivals. Deze zomer staan ze onder andere op Pinkpop.

Bron: NME, GQ  

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.