Geheimen van Westlife en Boyzone komen aan het licht

Geschreven door op 12 juli 2016 om 15:37
Westlife - Fotocredits: Harry Wad | Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Ex-boybandzanger Brian McFadden van Westlife: “uiteindelijk heb je meer aan een goede opleiding dan aan een carrière in een boyband.”

Enorme druk voor een tiener

Tegenwoordig hebben we One Direction, in de jaren ’90 hadden we de boybands Westlife en Boyzone. De druk in die periode was moordend, bekent de nu 36-jarige zanger. “We zaten in een soort sneltrein: de tournee was nog niet afgelopen of we moesten alweer de studio in voor de volgende plaat. Die zo snel mogelijk gelanceerd werd met de volgende serie optredens. Er was geen moment voor bezinning of adempauze.”

Momenteel kijkt de zanger heel anders naar die periode nu hij zelf een tienerdochter heeft. “Als ze echt een artiestenleven willen, hou ik ze niet tegen. Maar de keerzijde van de roem is te weinig belicht. Wij hebben enorm veel geluk gehad dat we de top wisten te bereiken. Maar tegenover ons verhaal staan honderden soortgelijke bandjes met gewone jongens die alleen maar teleurstellingen te verwerken kregen. Uiteindelijk heb je meer aan een goede opleiding dan aan een carrière in een boyband.”

Meer geheimen Westlife en Boyzone

De twee zangers geven aan vele zoetsappige verhalen te hebben over hun boyband periode. De meeste geheimen en anekdotes zullen ze delen tijdens hun kleine Europese tour van BoyzLife. “Het was echt niet alleen maar seks en drugs, als je dat denkt. Integendeel: we werden er doorlopend op gewezen dat we een voorbeeldfunctie hadden voor al onze tienerfans”, zegt McFadden. In Nederland doet het tweetal in november Amsterdam en Rotterdam aan.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
· · · · ·
Artikel Categorieën:
Artiesten · Nieuws