Poppunkband Lights Out komt met nieuwe EP ‘Here To Party’

Geschreven door op 13 maart 2017 om 17:28
LIGHTS OUT - Foto Manouk van der Linde (persfoto)

De Nederlandse poppunkband Lights Out heeft een nieuwe plaat! Op 11 maart heeft de band haar nieuwe EP, ‘Here To Party’, gereleased.

Lights Out

In 2011 ontstond Lights Out, bestaande uit vijf enthousiaste vrienden die worden geïnspireerd door acts als All Time Low, Blink182 en Green Day. Invloeden daarvan zijn dan ook goed terug te horen op de debuut EP ‘Let Your Heartbeat Take Control’. Deze EP kwam voort uit de beslissing om meer te gaan spelen dan wat eigen nummers en een paar covers.

Sinds 2014 spelen ze in de huidige bezetting en die lijkt perfect te werken. Als vervolg op de debuut EP, waar de kritische heren inmiddels niet meer honderd procent achter staan, is daar ‘Here To Party’.

‘Here To Party’

‘Here To Party’ is een verhaal verteld in vijf tracks waarop we de poppunk-sound van Lights Out heerlijk rauw terug horen. De filosofie hierachter is dat de jongens wel van een feestje houden en dat is dan ook terug te zien tijdens live-shows. Ze speelden in kroegen, jeugdcentra en op kleine festivals maar zijn met de nieuwe EP klaar voor het grote publiek.

‘Superhelden’ achter de EP

Het team van superhelden achter de EP bestaat uit Bjørgen van Essen, bij wie de plaat is opgenomen. Album artwork is ontworpen door Ray Slavenburg van Rise Revive. Verder is het tweede succes van Lights Out gemasterd in Amerika door Jim Demain van Yes Master.

‘Here to party’ een groot feest

Mocht je nog steeds twijfelen of dit je ding is, zet ‘Here To Party’ dan vooral eens op tijdens het stofzuigen of het afwassen van de vuile vaat. Met Lights Out op de achtergrond is álles een feestje!

De nieuwe plaat is te beluisteren op de Bandcamp-pagina van de band.

Bron: Lights Out

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Aankondigingen · Artiesten · EP · Lights Out Nieuws · Nieuws