10 kinderen van muzikanten die ook muzikaal zijn

Geschreven door op 25 juni 2015 om 17:48
Top 100, Miley Cyrus - Fotocredits: kerainoscopia (Wikimedia Commons)

De meeste muzikanten geven hun muzikaliteit door aan hun kinderen. O.a. Elvis Presley en John Lennon gaven de juiste genen door.

1. Steve Harris (Iron Maiden)

Steve harris kreeg 30 jaar geleden een dochter die de naam Lauren Harris kreeg. Ze is opgegroeid met muziek en mocht op jonge leeftijd al met ‘papa Steve’ mee naar verschillende Iron Maiden-concerten. Lauren is momenteel niet alleen bekend als ‘de dochter van’, maar ook als zangeres binnen de poprock.

YouTube player

2. Billy Ray Cyrus

Miley Cyrus wordt al heel lang niet meer gezien als ‘de dochter van’. Ze heeft misschien zelfs meer succes dan haar vader, terwijl ze nog zo jong is. Miley staat bekend als een van de succesvolste artiesten die van The Walt Disney Company komen. Ze begon in de serie Hannah Montana waar ze later ook een film van heeft opgenomen. Uit deze serie zijn verschillende albums gekomen die hitjes hebben opgeleverd.

Miley bracht in 2010 ook de film The Last Song uit, die voor een volwassener imago moest zorgen. In 2010 verscheen haar derde album, Can’t Be Tamed. Dit album had een wat danceachtig geluid en moest ook zorgen voor haar transformatie van kindster naar volwassenen popster. Dat is haar zeker gelukt! In 2013 is Cyrus door MTV verkozen als “Artist of the Year”.

YouTube player

3. Julio Iglesias

Enrique Iglesias zong aanvankelijk alleen in het Spaans, maar breidde tegen het einde van de jaren 90 zijn repertoire uit met liedjes in het Engels en Frans. In 2010 kwam Enrique’s album Euphoria uit. Daarop staan onder meer de singles I Like It met Pitbull, Heartbeat met Nicole Scherzinger, Dirty Dancer met Usher & Lil Wayne en Tonight (I’m F*cking You) met Ludacris. Ondanks deze bekende nummers is hero misschien toch nog steeds de bekendste!

YouTube player

4. Elvis Presley

47 jaar geleden werd Lisa Marie Presley geboren. Op 26 mei 1994 trouwde Presley met Michael Jackson in de Dominicaanse Republiek, iets waar Michael Jackson erg trots op was. (Jackson bewonderde Lisa’s vader, Elvis Presley). Presley en Jackson waren 18 maanden later al weer gescheiden.

Op 8 april 2003 bracht Presley haar debuutalbum To Whom It May Concern uit. De eerste single van deze cd was het nummer Lights Out. Presley schreef het grootste gedeelte van de songteksten zelf. Het lukte haar echter niet om haar muzikale carrière definitief van de grond te krijgen. 

YouTube player

5. Ravi Shankar

Ravi Shankar heeft een muzikale familie ter wereld gebracht. In 1941 trouwde hij Khan’s dochter, Annapurna. Zij kregen een zoon, Shebendra Shankar. Met de Amerikaanse concertpromotor Sue Jones kreeg Shankar in 1979 een dochter, Geetali Norah Jones Shankar, beter bekend als Norah Jones. Norah Jones is een singer-songwriter in de jazz en blues stijlen. 

YouTube player

6. John Lennon

Sean Lennon is de zoon van muzikant en vredesactivist John Lennon en zijn tweede vrouw, Yoko Ono. Na zijn geboorte werd John huisvader en zorgde tot zijn dood in 1980 voor zijn zoon. Net als zijn halfbroer, Julian Lennon, heeft ook Sean een carrière in de muziek. Zijn eerste stappen waren in samenwerking met Lenny Kravitz. Daarnaast heeft hij ook samengewerkt met het Japanse duo Cibo Matto.

Sean vormde in 2008 samen met zijn vriendin Charlotte Kemp Muhl het muzikale duo The Ghost of a Saber Tooth Tiger. Het debuutalbum Acoustic Sessions verscheen in november 2010.

YouTube player

7. Sting (The Police)

Samen met Trudie Styler kreeg Sting een dochter, Eliot (coco) Sumner. Ze is de zangeres van de Britse band I Blame Coco. De zangeres is al een aantal keer in Nederland geweest met haar band. In 2010 bracht ze een bezoekje aan Lowlands en trad ze op in de Melkweg te Amsterdam. In 2011 trad ze op in Tivoli in Utrecht en de AB in Brussel.

YouTube player

8. Johnny Cash

Johnny Cash staat natuurlijk bekend om zijn country sound. Zijn dochter daarentegen, Rosanne Cash, maakt muziek in vele verschillende genres. Folk, pop, rock en blues. Haar bekendste hit is ‘Seven Year Ache’.

YouTube player

9. Bob Dylan

Jakob Dylan werd geboren als het vierde kind van Bob Dylan en diens ex-vrouw Sara Lownds. In de jaren negentig verwierf hij bekendheid als zanger van de rockband The Wallflowers. Sinds 2007 richt hij zich op een solocarrière als singer-songwriter.

YouTube player

10. Paul McCartney

James McCartney, de zoon van Paul McCartney die 38 jaar geleden geboren werd, is een Britse zanger. Op 21 september 2010 verschijnt zijn debuutalbum Available Light dat is geproduceerd door zijn vader.

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.