Paradise, nieuwe single van Coldplay

Geschreven door op 12 september 2011 om 16:02
Coldplay - Foto Newsdog.today (Wikimedia Commons)

De single van Coldplay: ‘Paradise’ komt vandaag wereldwijd uit. ‘Paradise’ is de tweede single uit het nieuwe album ‘Mylo Xyloto’ dat op 24 oktober uitkomt.

Paradise, nieuwe single van Coldplay

Het nieuwe nummer van Colplay zou de komende weken veel op de radio te horen zijn. De kans is groot dat je het prettig vindt om te horen. Het is een melodie met veel piano en violen, daarbij komt een luide electrogroove en lyrics over een een vrouw die naar het paradijs vliegt in een droom.

Chris Martin, de Britse zanger, gitarist en tevens pianist van de band, heeft Rihanna ook gevraagd om mee te zingen op een nummer van het vijfde album. Dit nummer heet ‘Princess of China’.

In The Sun zegt Martin dat hij veel moed bij elkaar moest rapen om Rihanna hiervoor te vragen. “Het album is ontworpen als één geheel met een jongen en meisje als hoofdpersonages. Rihanna stond bovenaan het verlanglijstje voor de rol van het meisje. Het heeft alleen een tijd geduurd voordat ik haar durfde te vragen. Uiteindelijk heb ik haar gevraagd na ons optreden in Las Vegas waar ik haar ontmoette. Ik was erg nerveus dus stamelde ik. Ze heeft een verbluffende stem en totaal anders dan de mijne. Ze klinkt op dit nummer anders dan we gewend zijn van haar, dat komt omdat het een geheel andere song is.” aldus Chris Martin.

Coldplay heeft in totaal al meer dan 50 miljoen albums verkocht maar dat stelt ze niet gerust. Martin verklaart: “Dit vijfde album wordt een bevestiging of we ermee doorgaan of ermee ophouden. Populariteit heeft nou eenmaal een vervaldatum, maar iedereen die het album koopt zal ervan houden. Tenzij ze er echt niet van willen houden. Toch vertrouwen we op onze loyale fans.”

Coldplay – Paradise (Official)

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
· · ·
Artikel Categorieën:
Artiesten · Coldplay Nieuws · Nieuws · Rihanna Nieuws · Videos